Kako sam upoznao Natka

Dobar dan ili dobro veče ili dobro jutro, zavisi sve kad ovo čitate. Došao sam da otvorim dušu, to jest da budemo precizniji vi ste došli. No, da pređemo na stvar. Kako sam upoznao Bibarsa Natka.

Sećam se ja nekad moćnog Rubina iz Kazanja. Eh, kakva je to ekipa bila. Čoveče, bili su prvaci Rusije. Kakvi Zeniti, Spartaci ili CSKA-ovi, nego Rubin. Gledajući utakmice tada zapazih nekog dugokosog igrača na sredini. Pošto znate svi da Rusi imena na dresu pišu ćirilicom, pisalo je Натхо. Na prvu mislio sam pa ovo je neki Španac, možda Baskijac, ko će ga već znati. Komentator je tada izgovorio to ime. Rekao je Naćo. Reko ma to je to. Bask.

Od titula Rubina prošle su 2 godine i došlo je do duela Partizana i Rubina. Opet je došao on. Komentator RTS-a (da l' je bio Strajnić ili Kovinjalo, ne znam) rekao je opet Naćo. To je bilo to, pomislih.

Da ubrzamo ovu nebitnu priču. Posle toga sam ja i prestao pomnije da pratim fudbal (osim EPL) i posvetio sam se svojoj ljubavi, a to je košarka. Sve do njegovog dolaska bio sam ubeđen da je Bask. Ni na kraj pameti mi nije palo da guglam. I tek kada je došao i kada su rekli da se prezime izgovara Natko ili Natho, onda sam konačno otvorio Google. Imadoh šta da vidim; čovek je Izraelac i to Čerkez. Eh, živote, u kakvoj sam zabludi živeo. Tek kada je došao video sam da je to nemilosrdni rutiner koji ne promašuje penale, da je to ludicni majstor sa loptom koji vidi ono što drugi ne vide, da je to iskusni i samo naizgled smireni fudbaler a ipak je strastven i spreman da pogine za ekipu. Konačno sam u avgustu pre dve godine upoznao Natka. Moram priznati da mi se dopada i kao čovek i kao fudbaler.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI