Distorzija misli u centru glave

Nova fudbalska sezona je počela, nove brige tek dolaze, a stare su ostale. Fudbaleri našeg voljenog fudbalskog kluba predvođeni Aleksandrom Stanojevićem, skoro završenim pripremama i još uvek „teškim nogama“ pokušaće da ostvare što bolje rezultate.

Kao što u samom uvodu rekoh, novi problemi su u najavi, a stari su gurnuti „pod tepih“. Kao najveći problem vidim samu upravu FK Partizana, baš kao i većina Grobara. Ivica Iliev (SD u ostavci), Vazura (Generalni direktor u slobodno vreme) i njihov vrhovnik (na papiru) ameba Vučela. Gospoda nikako da ustane iz svojih fotelja. S obzirom na to kakvu sliku odaju u javnosti, fotelje u kojima toliko dugo i slepljeno od ljigavosti sede su verovatno počele da se raspadaju.

Što se tiče igračkog kadra, u prelaznom roku, koji je još uvek u toku doveli smo Sinišu Saničanina. Njegovim dovođenjem smo konačno dobili levonogog štopera, prvog nakon Kalabe. Igranjem na poziciji levog štopera umnogome rasterećuje i ovako pouzdanog Vujačića i time ga čini još boljim. Uz gorepomenute odbrambene igrače, vremešnog Bojana Ostojića i još uvek „zelenog“ bisera Teleoptika Mateje Đorđevića, mi nemamo alternativne na toj poziciji (Banjak je otišao u Kairat).

Uz Banjaka tim je napustio i sada već legendarni golman Vladimir Stojković koji nikoga nije ostavljao ravnodušnim. Tog čoveka ili voliš ili mrziš. Po mom mišljenju, jeste vreme za smenu na golu, ali ne i za njegov potpuni odlazak, samim tim Partizan je ostao uskraćen za jednog od vođa na terenu, ali i van. Aleksandar Popović iz utakmice u utakmicu pokazuje koliko potencijala poseduje, ali takođe tu su i lako vidljive njegove greške prouzrokovane neiskustvom. Uz Popa, tu je Nemanja Stevanović ili kako bi starije kolege novinari rekle „uvek pouzdani čuvar mreže“. Njima dvojici je pridodat i Milan Lukač. Ovaj golman se proslavio odbranom 2 penala u razmaku od par minuta u „hoćemo penal za zvezdu“ Večitom derbiju. Njegovo iskustvo i kvalitet su tu, ali taj čovek ima 35 godina i nisam baš siguran koliko je potreban.

Sada bih se prebacio na navalni deo tima, vratili su nam se već „isprobani“ fudbaleri, Danilo Pantić i Rikardo Gomes. Pantića lično nikada nisam simpatisao kao igrača, ali već na samom početku ove sezone mi postepeno menja mišljenje, zbog čega sam prezadovoljan. O Rikiju ne treba trošiti reči, imamo golgetera!

Lepo i uigrano ova ekipa izgleda, ali ukoliko želimo u Cipiripi kup i ukoliko želimo makar da „prebijemo“ sa druge strane brda koji će svakako osvojiti titulu – moramo dovesti još makar 4 igrača! Ne želim da se pravim pametan, ali uhlebi iz uprave ukoliko žele sebe da liše neprijatnosti od svakako razjarenih Grobara u kojima se akumulirala ogromna količina besa i nezadovoljstva (što zbog lopovluka uprave, što zbog vlasti). Grobari od samog starta sezone jasno iskazuju svoj stav, čekajući da nam se osatale navijačke „skupine“ pridruže. Ili ipak ne, znamo ko se uvek lizao i ko će se uvek lizati sa svim vlastima.

Vratimo se na više nego potrebna pojačanja koja nam ova bagra zasigurno neće dovesti, ni za badava. Potreban je štoper za rotaciju, desni i levi bek za rotaciju i polivalentno krilo (Menig i Fall su navodno bili u pregovorima sa nama, ali sve ja naravno propalo).

Stanje je ovakvo kakvo jeste i moramo se bar na kratko pomiriti sa tim. Očekuje nas meč sezone u Rusiji protiv Sočija na koji idemo desetkovani povredama Nemanje Jovića i Aleksandra Miljkovića i kratkom klupom. Neka nam je Bog upomoć. Siguran sam da će Stanojević i ekipa dati sve od sebe i da možemo proći i možda previše hvaljeni Soči, nakon čega bi nas očekivala zasigurno lakša prepreka u vidu neiskusne Santa Klare iz Portugala i Olimpije Save Miloševića.

Ukoliko uđemo u Evropu i pokažemo zube u ligi, vrhovni vođa se možda i naljuti i pusti niz vodu bagru iz naše uprave na čemu bi mu bili istinski zahvalni. Ali neka se time ne uljuljkava, istinski Grobari će mu doveka pevati iz petnih žila, svima nama dobro poznat poklič!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI