Sautgejt se nada da ima nešto trulo u državi Danskoj

Okršaj dva kraljevstva, dve zemlje sa skandinavskim krstom na zastavama daće drugog finalistu veoma čudnovatog EP-a. Čijem kralju će na kraju šahovske partije na velelepnom „Novom Vembliju“ pasti kruna sa glave, a koji će svoju vojsku odvesti na finalni okršaj protiv ornih Italijana saznaćemo sutra nešto pre ponoći.

​Pričom o danskom kraljeviću kog je u neprolaznom remek-delu svetske kulturne baštine uobličio najpoznatiji engleski pisac Vilijem Šekspir počeli smo prognozersko odmeravanje snaga u Reflektoru, a za tu priču najzaslužniji je najveći engleski fan među nama, ser QQLele. 

​Došli su njegovi ljubimci među četiri najbolje ekipe na kontinentu, što se moramo priznati ne dešava tako često, pa da ga priupitamo prvo šta ima da kaže na temu polufinala.

​„Uz dosta muke, Englezi će uspeti da izbore plasman u finale. Ako je negde nešto trulo, to će biti u državi Danski, davno je još Šekspir to predvideo“, kratak je QQLele nepuna 24 časa pre okršaja na Temzi.

​Vrlo kratak bio je i Luis Nazario, prefinjeni hroničar fudbalskih zbivanja širom sveta. On je na ovoj utakmici na strani Danaca. Sažeto je rekao da će iz pijeteta prema Kristijanu Eriksenu Danci odigrati još jednu veliku utakmicu i otići u veliko finale.

​Za razliku od njega, Nemanja Radulović vidi mnogo razloga da izabranicima selektora Gereta Sautgejta podeli pregršt komplimenata.

​„Engleska još na turniru nije primila gol, a kako je prvenstvo odmicalo uspeli su i realizaciju da poprave. Zaista ne pamtim ovako zatvorene Engleze. Imaju u formaciji četiri ili pet defanzivnih igrača, sa redovna dva zadnja vezna. Ali, treba znati da Danska igra veoma napadački i da daje dosta golova na ovom EP-u“, ređa argumente Nemanja Radulović.

​On ističe da je kvalitetna svaka ekipa koja se našla u polufinalu jer se u to društvo ne upada slučajno. Ipak, prednost u borbi za završnu predstavu daje Gordom albionu iz prostog razloga što misli da Sautgejt na raspolaganju ima bogatiji roster i više varijanti u opticaju.

​Engleska ide u finale i to bez primljenog gola! Ovo decidirano veli Martin koji predviđa da se mreža Džordana Pikforda neće zatresti ni posle megdana sa Dancima.

​„Bez ikakvog dvoumljenja, meni je Danska veoma simpatična selekcija, pogotovu nakon onoga što se desilo sa Kristijanom Eriksenom. Ipak, tipujem na Engleze zbog toga što im se pruža jedna retka prilika da osvoje EP“, konstatuje Martin.

​„Englezima se ovde mnogo toga namestilo“, počinje svoju priču o pretposlednjem meču na EP-u Dr_Error. „Imaju odličnu odbranu, ali treba napomenuti da su sve utakmice igrali u Londonu, sem protiv nejake Ukrajine. Igra se u Engleskoj. Danska je osvojila publiku žestokom borbom za svog kapitena, ali sve protivnike koje su dosad dobili maksimalno možemo oceniti prosečnim. Mislim da je Engleska na njenom terenu preveliki zalogaj za ovakve Dance.“

​Završnu reč o utakmici Engleska – Danska uzeo je Pjer Bezuhov rečima da Gordi albion ide u finale.

​„Ne mogu da kažem da sam navijač Engleske, ali nekako sam i pre tri godine u Rusiji osetio da ima ova generacija izvestan potencijal. To pričam tokom celog EP-a. Nisu ovo klasični asovi evropskog fudbala, od atraktivnosti igre nema ništa. Ipak, vidi se da umeju da igraju na rezultat. Danska je dosad igrala atraktivnije, ali veliko je pitanje da li su protivnici koje je pobedila bili toliko kvalitetni da su uporedivi sa Englezima.​ Ne znam hoće li biti tesna ili ubedljiva pobeda, ali je Engleska veliki favorit i da ide dalje“, stavio je tačku Pjer Bezuhov.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI