Apenini protiv Pirineja

Kraj Evropskog prvenstva nam se bliži. Derbijem južnog dela Evrope, odnosno reprezentacija koje dolaze sa Apeninskog i Pirinejskog poluostrva. Pasta protiv paelje, pica protiv hamona.

Meč između ove dve fudbalske velesile biće odigran u hramu fudbala – na londonskom Vembliju od 21h.

Povodom ove utakmice naša redakcija je, kao I što ste navikli dala svoj sud.

Dosta neuobičajeno, ali redakcija je jednoglasna – „ITALIJA FAVORIT!“

“Čini se da su Italijani taktički potkovaniji. Vreme je da vidimo jesu li španski prolazi u 120+ minuta slučajnost. Azzuri su jači za uigraniju odbranu, a verujem da ni napad neće zatajiti. Donaruma, još uvek nije primio više od jednog gola za reprezentaciju. Ukoliko ne prekine tradiciju, Italija je siguran učesnik finala.” – ovim rečima je potkrepio svoju tvrdnju Ciroza jetre.

Martin je, baš kao i ja, ovaj meč uporedio sa nacionalnim kuhinjama ove dve zemlje. “Pre bih odabarao italijansku nego špansku kuhinju. Isto je za bilo šta u životu. Španski narod mi je jednostavno arogantan i za njih ne bih nikad navijao. Čak ni večeras, jer imam potkrepu koja glasi: Italijani su do sada pored Engleza pokazali najbolju partiju, Španci su na guzove u prošlom kolu došli u polufinale.” – kazuje Martin.

Osvedočeni ljubitelj svega što je špansko i naravno Real Madrida - Dr_Error, ipak je totalno objektivan: „Španija se prezentovala bolje nego sto sam očekivao, ali su imali i dosta sreće. Mislim da je tome došao kraj. Italija je bolja i kvalitetnija, rješava u 90 minuta.“

Naš ljubitelj pice sa majonezom (Italijani bi mu propisali smrtnu kaznu), Luis Nazario kaže: „Italija osvaja, pametnom dosta. Hvala pici sa majonezom!“

Grobaris totalitare je bio kratak i jasan: „Španija nema kvalitet da zaustavi nalet Žabara!“

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI