Čije je pivo bolje i kome će „večni grad“ biti srećan?

Današnji dan na Evropskom prvenstvu donosi dve izuzetno zanimljive četvrtfinalne utakmice posle kojih ćemo saznati i drugi par polufinala.

U Bakuu će najpre snage odmeriti reprezentacije Danske i Češke, a pivopije će moći da procene je li bolje Karlsberg ili Plzenjsko pivo.

„Danci igraju odlično. Homogena i poletna ekipa koja izgara. Slobodno mogu reći, i pored bilansa od dve pobede i dva poraza da ih na prvenstvu dosad niko nije nadigrao. Ljudi su dali devet golova dok su Česi primili samo dva. Mislim da prolaze Danci i da bi to bio fenomenalan uspeh za skandinavsku ekipu“, napominje Pjer Bezuhov.

​Što se tiče Ciroze jetre, uz sve pohvale koje je izneo na račun „knedlički“, njegovi favoriti za prolazak među četiri najbolje ekipe na kontinentu su Danci.

​„Česi su pokazali da umeju veroma organizovano i kvalitetno da se brane. S druge strane,očevidna je napadački nadahnuta i efikasna igra Danske. Ukoliko uspeju da upute dosta šuteva u okvir češkog gola, mislim da će ući dovoljno lopti za pobedu“, smatra Ciroza jetre.

​Odmah zatim prelazimo na prognozu Martina, koji veli da će dalje ići selekcija Kaspera Hjulmanda:“Danci imaju motiv više. Češka je u osmini finala eliminisala Holandiju, ali mislim da je Danska jednostavno kvalitetnija ekipa“.

​Da se dosta razlikuje od drugih prognozera Demirovićka je pokazala još jednom. „Ako kažem Patrik Šik, da li ima potrebe da išta dalje objašnjavam? Danska je na ovom trenutku i dobra i konstantna, ali šta reći o Česima? Imaju, po mom sudu, u svojim redovima otkrovenje šampionata“, ponovo nam Demirovićka skreće pažnju na golgetera češkog nacionalnog tima.

​Grobaris Totalitare se sigurno ne seća mečeva sutrašnjih rivala na šampionatima Evrope 2000. u Belgiji i Holandiji i 2004.godine u Portugaliji, kada su „knedličke“ razbile dansku ekipu.

​„Očekujem golove na obe strane i uzbudljiv fudbal. Ipak, mislim da Danci imaju tu dozu stabilnosti koja im daje izvesnu prednost“, tipuje na Hjulmandovu ekipu Grobaris Totalitare.

​Prvi krug završavamo našim iskusnim pregacoem QQLeleom. Pažljivo je merio i na kraju odmerio – dalje idu „dinamitaši“, ali tek posle bolje izvedenih penala.

​„Danci su popunjeniji kvalitetnijim igračkim kadrom pa zato imaju više individualnog kvaliteta. Osim toga, njihova ideja ima dosta dobru koheziju, naročito posle svega što se dešavalo sa Kristijanom Eriksenom“, ređa danske adute QQLele.

​„Gde ja stadoh ti produži“, spevao je pre više od veka Jovan Jovanović-Zmaj, a mi ga slušamo i dajemo QQLeleu da produži gde je stao odnosno da otvori drugi krug – debatu o susretu Engleska – Ukrajina. „Svi putevi vode u Rim“ (i kroz Novi Pazar, naravno), a kome će se „večni grad“ posrećiti sutra, odlučiće Fortuna.

​Nije slučajno uvodni elaborat pripao QQLeleu, s ozbirom da se radi o pristalici Gordog albiona.

​„It’s coming home“, parolaški počinje ljubitelj ostrvskog fudbala i dodaje da selekciju bivše republike SSSR-a vidi samo „kao stepenik na velikom putu i to možda i najlakši“ za izabranike kouča Gereta „Južnikapijaša“.

​Navijačke sklonosti prema Englezima nije imao razloga da krije ni uvek zahvalni Martin. On, međutim, nalazi za shodno da pohvali i ukrajinska izdanja u dosadašnjem toku EP-a.

​„Momci pod vođstvom selektora Andreja Ševčenka došli su do četvrfinala što dovoljno govori o njima. Ipak, mislim da Engleska prolazi u polufinale. Englezi su pokazali dosta, najviše veliku odgovornost u igri, iako to za oko ne izgleda nimalo atraktivno“, napominje Martin.

​Pjer Bezuhov smatra da će to biti utakmica sa dosta kontakta i prekida. „Radi se o korpulentnim i fizički spremnim ekipama. Englezi prvi put na prvenstvu izlaze iz svog dvorišta pošto se igra u Rimu, a znamo da nisu kroz istoriju dobro prolazili van bunjišta“, nabraja Pjer Bezuhov i pomalo maliciozno spominje Dragana Džajića u fazonu „čak je i on znao da Englezima ne cvetaju ruže van domaćeg terena“.

​„Ukrajina je ekipa koja je uporna, ali i haotična. Svašta su do sada i davali i primali. Engleska igra čvrsto, ja ne pamtim ovako zatvorenu njihovu generaciju. Osim toga, veoma su napaljeni posle pobede nad istorijskim rivalima Nemcima. Tabloidi čine svoje. Mislim da, ipak, ne mogu da kiksnu protiv Ukrajinaca, iako znamo da su tome skloni“, upozorava Pjer Bezuhov.

​Ciroza jetre je na liniji Pjera Bezuhova kada je reč o karakteričnoj euforiji za englesko fudbalsko javno mnjenje.

​„To im je, ujedno, najveća prednost i mana uoči sutrašnjeg duela sa Ukrajincima“, smatra Ciroza jetre i dodaje  da je kvalitet Ukrajine veoma limitiran malim fondom igrača i, naravno, umorom kao logičnom posledicom svega toga.“

​„Mislim da je Engleska dosad pokazala da uvek na klupi ima nekog kvalitetnog igrača koji ume da iskoči u prvi plan“, završava svoje današnje informacije Ciroza jetre.

​„Englezi su Englezi“, voli tautologiju poletni Grobaris Totalitare, a onda se vadi komplimentima upućenim Ševčenku i junošama koje vodi ovoga puta sa klupe. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, Grobaris Totalitare je ovoga puta bez dileme – Gordi albion ide među četiri najbolje ekipe na EP-u

​Za kraj smo ostavili još jednog fana Sautgejtove ekipe. Ona je toliko rezolutna da pršti od optimizma:“Ako smo izbacili Nemce, možemo do kraja! I do kraja tipujem na Engleze!“

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI