Čistilište

Došlo je vreme da se najčudnije Evropsko prvenstvo u istoriji polako privodi kraju. Na redu su četvrtfinalni mečevi u kojima nema nekih od glavni pretendenata na trofej prvaka Starog kontinenta.

U prvom četvrtfinalnom danu snage će odmeriti Švajcarska (koja je sve iznenadila izbacivši Francusku) i Španija. Meč će biti odigran od 18h u St.Peterburgu. A mišljenje o tome izneo je deo naše redakcije.

Pjer Bezuhov, čiji komentar me je inspirisao u davanju naziva ovog teksta, je rekao sledeće: „Krenulo je čistilište, a posle ispadanja nekih ozbiljnih reprezentacija, mislim da šanse Španije rastu. Ne, nije to samo matematička verovatnoća nego "crvena furija" sada deluje dosta ozbiljnije nego na početku kada nije znala šta će sa loptom. Švajcarska je dokazala da ima kvalitet iako igra prilično dosadnjikavo. Da sam kladioničar, igrao bih na Španiju sada i to ne samo da ide dalje nego da osvaja.“

Naš autor „Veselog četvrtka“, QQ Lele vidi Špance kao sigurne pobednike i učesnike polufinalnih duela. On je uz to dodao da su igrači okupljeni u ekipi Švarcarske  čvrsta i solidna ekipa, ali im je i ovo dokle su dogurali na ovom prvenstvu previše.

Jedini aktivni član čija je reprezentacija zapravo učestvovala na ovom prvenstu, pozanatiji kao Martin Makedonac ,  je utakmicu između “Sajdžija” I “Crvene furije” prokomentarisao ovim rečima: “Uh da ne opisujem šta se sve izdešavalo, valjda sami znate. Po meni Španci su favoriti jer su mentalno jači, mada i Švajcarci imaju veliku satisfakciju time što su izbacili aktuelnog šampiona sveta i prvog favorita na ovom turniru”

Što se tiče ove utakmice Dino ima sledeću tvrdnju: „Mislim da je Španija i pored svih slabosti kvalitetnija ekipa, a da Švajcarcine mogu da ponove učinak sa meča protiv Francuske. Tijesna pobjeda Španije.”

Poslednji komentar vezan za ovu utakmicu dao je I sam autor ovog teksta, Grobaris totalitare, koji navodi sledeće: “Od sveg srca želim Švajcarcima da se vrate kući, ni ovo šta su ostvarili nisu zaslužili. Španija ide dalje!”.

Kakav je običaj na ovom prvenstvu, duel između zvučnijih reprezentacija igraće se u terminu od 21h, u Minhenu. Pretalentovana Belgija će igrati protiv “Azura” koji su u naletu. Belgijanci će verovatno u ovome meču biti lišeni usluga Edena Azara i Kevina De Brujnea, ali imaju dovoljno jak sastav da to I nadomeste.

Što se tiče ove utakmice, kolega Pjer je rekao sledeće: “Teško je da se odlučim. Mnogo tog zaviisi od toga hoće li Belgijancima igrati Azar i de Brujne. Čekam najzad da Italija odmeri snage sa rivalom po meri kako bih joj sagledao prave domete. Ipak, mislim da su Belgijanci favoriti i da idu u polufinale”

“Finale pre finala” – reči su QQ Lele-a koji ovim rečima opisuje ovaj duel. On je uz to kazao da očekuje utakmicu sličnu onoj između Engleske i Nemačke,  te dodaje sledeće: “Ukoliko Kevin bude osposobljen za utakmicu Belgijanci rešavaju meč u devedeset minuta. Bez njega dobijaju u produžetku. Ne mislim da je Italija loša ekipa, negu su Belgijanci na vrhuncu dok će ova ekipa Italije tek da bude ona prava i da melje sve pred sobom na sledećem prvenstvu.”

Martinu je teško bilo da da svoj sud o ovoj utakmici,  a to potkrepljuje ovim stavom: “Stvarno teško za tipovanje, ali meni se čini da je odbrana Azura tanka baš. što je i presudno da izdrži napade Belgijanaca. Sa druge strane pominje se da De Brujne valjda nema da igra što bi opet dalo neku šansu nekadašnjem svetskom i evropskom šampionu, ali ipak ostajem pri stavu da Belgijanci idu u četiri najbolje ekipe.”

„Ekipa podjednakog kvaliteta i forme, obje sa mnogo lošimucinkom u 1/8 finalu. Očekujem dosadan meč i 1:1, a na kraju će Italija proći na penale.” – zaključuje Dino.

Za sam kraj Grobaris totalitare kaže da misli da Belgijanci nemaju pobednički mentalitet, te to vidi kao jedinu njihovu prepreku da ikada naprave nešto više. On takođe misli da će “Žabari” iskoristiti to što je Belgija uskraćena za KDB-a I Azara,  te da će nekako proći dalje, bilo to u regularnom toku ili nakon produžetaka/penala.

 

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI