Ludi letnji ples

Došlo je vreme za rešavanje nekih dilema. Desetkovana Hrvatska igra u Kopenhagenu protiv Španije, a aktuelni svetski šampion – Francuska je u Bukureštu nominalni domaćin protiv reprezentacije Švajcarske.

„Kockasti“ predvođeni Zlatkom Dalićem probaće da naprave iznenađenje i osvete se „Crvenoj furiji“ za poraz 2012. godine na Evropskom prvenstvu u Ukrajini i Poljskoj. Ovaj meč će otpočeti od 18h na kopenhagenskom stadionu „Parken“.

Ovaj duel je detaljno, kao i uvek, analizirao i dao svoj sud naš Pjer Bezuhov: „Obe ekipe su van prepoznatljive forme, ali nekako su pronašle put u osminu finala i to je za njih najbitnije. Hrvati bez Ivana Perišića i to je zaista prava šteta. Španci se još traže, ovo je selekcija koja tek počinje svoj put na velikim takmičenjima. Mislim da su "šahovničari" najbolji kada je to najpotrebnije, ali da li je njihov maksimum u ovom trenutku dovoljan za plasman u četvrtfinalu? Mislim da nije i da Španija ima tu premoć na sredini i u napadu. Ne očekujem mnogo golova. Možda 1:0 ili 2:0 za "crvenu furiju".“

Demirovića takođe misli da obe ekipe imaju podjednake šanse za prolaz, ali s obzirom na to da u ovom meču navija za Španiju, kaže da oni idu dalje!

Dr_Error misli da ovo će ovaj meč doći do produžetaka i penala, nakon kojih vidi Hrvate kao pobednike.

„Ovo zamišljam kao dvoboj u nekom vestern filmu pre kraja samog filma“ – na zanimljiv način vidi ovaj meč Martin.

„Neigranje Perišića će koštati Hrvate. Mislim da neiskusni Oršić ne može doneti u napadu koliko i Perišić, te vidim to kao slabu tačku Hrvatske koju će Španija zasigurno iskoristiti i proći dalje.“ – jasan je Grobaris totalitare.

Od 21h na nacionalnom rumunskom stadionu, u Bukureštu, će snage odmeriti prejaki „Trikolori“ i jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija u grupama – Švajcarska, a o tom duelu je redakcija takođe imala određeno mišljenje.

Ponovo vrlo opširni i uvek dobar komentar Pjera Bezuhova: „Švajcarci su prošli malo i sretno. Iskusna , takmičarska ekipa bez dobre završnice i bez dobrog napadača. Ipak , iskustvo i manje respekta u duelima umeju da budu bitniji faktor u susretima sa favoritima od efikasnosti, a Francuska svakako sutra to jeste. Mnogo rezervi vidim u timu Didijea Dešampa. Doduše , o kakvim se to majstorima radi, meni se čini ponekad da im ni tri lopte nisu dovoljne. Oni koji su nepoverljivi na osnovu izdanja u prvoj vazi, treba da se sete SP-a 2018. godine u Rusiji, kada su isto taktizirali da bi zasjali u pravom svetlu kada su počeli mečevi odluke. A sutrašnja utakmica sa"sajdžijama" je upravo prva takva u nizu.“

„Francuska ide dalje vrlo lako!“ – reči su iza kojih stoje Demirovićka i Dr_Error.

Makedonski dopisnik Reflekora je istog stava, ali uz jedno lepo poređenje: „Kec na Francuze, veliki kao Alpi!“.

„Uvek volim da vidim svog miljenika Benzemu zajedno sa Mbape-om u napadu, njih dvojica će pregaziti Švajcarsku!“ – samouvereno tvrdi Grobaris totalitare!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI