​Ko koga brije večeras u Sevilji?

​Možda i najkvalitetnija utakmica osmine finala na EP-u igra se danas u Sevilji. Sastaće se veoma dobre ekipe Belgije i Portugalije, a veoma je teško proceniti ko je tu favorit. Belgija ima najbolju generaciju u istoriji njihovog fudbala dok su Portugalci vladari Evrope već pola decenije, a usput su osvojili i premijerno izdanje Lige nacije.

​Priču naših prognozera počinjemo od Zen Maxa iz prostog razloga što je on familijarno pojačan pa su mu podršku davali Lidija, Luka i Lazar. Uz pozdrave i lepe želje simpatičnom društvu, prikazujemo vam njihove tipove.

​Oko ove utakmice su se polarizovali, pa se tako Lidija opredelila za ekipu Belgije rekavši da je favorit i da je bolje popunjena na svim pozicijama. Luka se usudio da prognozira i tačan rezultat – 1:0 za „navigatore“, a Lazar se sa njim složio oko toga koja ekipa ide dalje. Belgijancima je priznao da su favoriti, ali on se sutra nada prvom iznenađenju u nokaut fazi šampionata.

​Najzad, naš dobri Zen Max je na strani izabranika selektora Fernanda Santoša. Njegovo je mišljenje da će ekipa sa Pirinejskog poluostrva proći dalje i to uz nijanse koje odlučuju, a najveća prednost joj je – ništa novo – Ronaldo.

​Pjer Bezuhov smatra da Portugalija ima više šansi da se domogne plasmana među osam najboljih evropskih reprezentacija.

​„Vrlo teška utakmica za predviđanje pošto se sastaju dva velika suparnika, a nema više kalkulacija. Belgija je individualno jača, ali mislim da su Portugalci tradicionalno namazaniji i prljaviji. Osim toga, Santošova Portugalija je dosta kohezivna“, objašnjava Pjer Bezuhov.

​Što se tiče Demirovićke, ona ovoga puta na strani Roberta Martineza i njegovih jurišnika. I ne samo to, ona je decidirano rekla da se nada pogotku Edena Azara koji će se pamtiti.

​„Belgija ima slabe tačke u odbrani, ali sam mišljenja da idu dalje i da će eliminisati Portugalce“, istakla je Demirovićka.

​QQLele ume da bude isrpan, ali u predviđanju okršaja u Andaluziji samo je kratko raportirao da će teškom mukom „crveni Đavoli“ otići u četvrtfinale odnosno da će još aktuelni prvak Evrope koliko sutra pred ponoć demisionirati.

​Ciroza jetre je na strani Belgije, ali ima izvesne ograde, kao i svaki iskusni poznavalac fudbalske igre:“Portugalci imaju tu značajnu prednost koju donose iz grupe. Igrajući u veoma jakoj skupini, stekli su rutinu igranja teških mečeva“.

​„Belgijanci su, pak, iskusna i izuzetno uigrana ekipa. Imaju trojicu igrača iza što znači da mogu da šire napade. Ako primene nemački recept, može da strada za mene ne baš impresivna odbrana Portugalije“, navodi argumente za svoju odluku Ciroza jetre.

​Dr_Error je, pre svega, veliki ljubitelj nesvakidašnjeg umeća Ronalda i zove ga „životinja“, ali u najpozitivnijem mogućem smislu.

​„CR7 faktor mi ne dozvoljava ništa drugo nego da prognoziram pobedu Portugalije od 3:1“, osmelio se Dr_Error da da čak i predikciju konačnog rezultata uz dva najavljena gola svog ljubimca u carstvu životinja. Najzad, vredi reći da je napomenuo da se radi o ujednačenim rivalima.

Dr_Error-ov istomišljenik je i Grobaris totalitare, koji smatra da će Portugal proći dalje zahvaljujući Ronaldu.

​Martin je ovako prokomentarisao strujanja pred veliki megdan u Sevilji:“Belgija je imala slabu grupu, a Portugalci se nisu baš pokazali u duelima sa snažnim reprezentacijama. Belgija deluje kompaktnije i uigranije tako da nju vidim u četvrtfinalu“.

​Mnogo manje pažnje izaziva prva utakmica sutrašnjeg programa. U Budimpešti, na obalama Dunava, sastaju se Holandija i Češka.

​Ciroza jetre se priseća da u ovakvom sistemu takmičenjima Češka uspeva nekako da prođe grupu, ali ništa dalje od toga ne mogu.

​„Česi su primili dosad malo golova na turniru, ali protiv Holandije je sasvim druga priča. Očekujem raspucane Holanđane u sigurnom pohodu ka četvrtfinalu“, jasan je bio Ciroza jetre.

​Demirovićkin tip ovoga puta su „lale“. Kratko i jasno – za nju je ekipa selektora Franka De Bura u prvoj fazi bila odlična, a Češka dobra. Ona očekuje da će prevladati pobednički mentalitet tima u narandžastim dresovima i da će se Holanđani plasirati u sledeću rundu.

​Pjer Bezuhov za početak kaže da je Holanđani nisu favoriti za neki naročito visok plasman na prvenstvu Evrope.

​„Česi su sasvim prosečni, ali mogu da se zatvore i iznenade. Holandija će ponovo dobiti više prostora za razvijanje napada i vodiće igru, a to oni najviše vole da rade. Očekujem da će se plasirati u četvrtfinale, ali predviđam da će ih Češka namučiti“, konstatovao je Pjer Bezuhov.

​Dr_Error se ne raduje naročito ovoj utakmici jer, kako reče, Česi nisu ostavili neki naročiti utisak dosadašnjim partijama, a slično misli i o favorizovanoj selekciji iz najveće zemlje Beneluksa. „Biće tesno, biće 2:1 za De Burove momke“, opet udara u čelo, tj. u tačan ishod Dr_Error.

         Grobaris totalitare očekuje tvrd meč, ali misli da će nekako do izražaja doći kvalitet Holandije.

​Kratak je danas bio i oko ovog meča QQLele (hvala mu što je poštedeo i hartiju i inspiraciju za autora teksta!) rekavši samo da očekuje da „lale“ pobeđuju i to ubedljivo.

​Vraćamo se sada simpatičnoj družini Zed Maxa koja je ovom prilikom bila jedinstvena – svi za Holandiju jer smatraju da u fudbalu kvalitet odlučuje, a on je na strani narandžastih igrača.

​Da „knedličke“ nemaju kapaciteta da zapadnu u grlo De Burovoj „škvadri“ zaključuje i Martin. „Česi su prošli u drugi krug, to je za njih krajnji domet“, nije više dužio ni Martin.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI