Košarka se vratila na svoje mesto

Pazi sada ovo:

Nikola Jokić je MVP Nba lige za 2020/2021 sezonu! Da li postoji čovek na planeti koji je u ovo mogao da poveruje u ovo kada je počinjala ova sezona? Da li postoji čovek koji bi poverovao da bi nešto ovako moglo da se desi ikada posle Novickog? Ko god kaže da da, predsednik Srbije može da mu pozavidi na optimizmu i na umeću da laže samog sebe. No, da se vratimo temi i čoveku, ljudini o kome će pričati ceo svet.

26.4 poena

10.8 skokova

8.3 asistencije

 

Prosek koji ga je stavio na listu besmrtnika za sva vremena. Prosek koji je naterao nas obične smrtnike da se bude u toku noći ili da uopšte ne spavaju kako bi gledali njega kao onomad kada su gledali Divca i Peđu protiv Lejkersa (Roberte Ori, ruka ti se osušila). Prosek koji su mnogi američki sportski novinari "bušili" MESECIMA unazad kako bi uspeli da proguraju Embida (svaka čast na svemu ali kada propustiš više od 20 mečeva regularne sezonemožeš da budeš samo drugi u izboru) ili Karija(mnogo volim ovog čoveka i smatram ga za najvećeg šutera svih vremena ali jbg, ni u PO nisu ušli) iz samo njima poznatih razloga. Ljudi, čovek je pokidao ovu sezonu, pokrijte se ušima i ubuduće kada izgovarate njegovo ime i prezime da ustanete. 

Ne želim da ovaj tekst bude nešto što će opisivati njegovu igru i košarkašku inteligenciju, realno svi znamo kakav je on igrač, ali LJUDI MOJI, KAKAV JE TO IGRAČ! Da ume da dodaje smo znali čim je zakoračio na parket u Denveru, da je delovao mlitavo, jeste ali gle sada ovo, nešto što treba da se zaboravi ali mora da se napomene-ono jedno leto kada je propustio nastup za reprezentaciju, ono leto kada smo izgubili od Slovenaca u finalu Eurobasketa, to leto je na sva usta pljuvan jer "prevrće gume" i radi na sebi. Mislim da mu dobar deo, ako ne i pola "stručnjaka" duguje jedno veliko izvinjenje. Znate li zašto? 

Zato što će ovo leto umesto da posveti sebi, svojoj MVP tituli, odmoru jer ga praktično od pretprošle godine zbog kovida nije ni imao, posvetiti reprezentaciji i kvalifikacijama za Olimpijske Igre a potom i nastup na istim. I znate šta? Ići će na zlato. Zašto? Zato što je rođeni šampion. Zato što kida i sada u plejofu a bogami ni Bogdan ne zaostaje sa brojkama a i njegova Atlanta jako lepo gura, zato što je MVP Nba lige i zato što će da pokida i tamo. E, zato.

Ne želim da dužim, samo još hoću da dodam na čestitku NikoliJokiću i čestitku Vasiliju Miciću na tituli MVP Eurolige za ovu sezonu. A i na tituli. I ti si dečko pokidao, svaka ti čast.

Dođoh do podatka da je Srbija jedina država na svetu koja je u istoj sezoni imala MVP u dve najjače lige na svetu. Mislim da uspeha nismo ni svesni još uvek. Možda i budemo kada se sve ovo slegne ili kada se njih dvojica sa još njih 10 vrate sa medaljom oko vrata krajem leta. A možda je i bolje da ne budemo. Da nastave da kidaju i dogodine.

 

Zašto ovaj naslov? Pa nekako je ono "Um caruje, snaga klade valja" došlo do izražaja. I to srpski um. Um debelog dečaka koji je hteo da batali košarku jer su mu 2l Koka Kole dnevno bili draži kao klincu. A vidi ga sada...

Dame i gospodo, svet je dobio novog kralja. Možda je Joker(dvorska luda), ali je Joker sa krunom na glavi. Ostali neka se poređaju kako im je volja.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI