Radost

Ja, jedan od onih dežurnih kenjatora i autora ovog magazina koji u retkim trenucima pronalazi pravu inspiraciju za pisanje. Jedan sam od onih koga isključivo momenti sete i apsolutne propasti inspirišu. Možda me te stvari ne čine baš najnormalnijim, ali nisam davao da me to remeti na putu ka svom cilju, sve do skoro... U poslednje vreme se po mojoj glavi često vrzma ta činjenica i pitam se zbog čega je to tako. Pripadam generaciji koja je odrasla na uspesima našeg Partizana. Što nije slučaj ni za jednu generaciju pre ili posle.

I tako... razmišljajući o tome u glavi se samo nižu uspomene. Prvo sećanje na Večiti derbi iz 2007. godine i zatrpavanje Rupe pod trenerskom palicom Miroslava Đukića, zatim dolasci Moreire, Žuke, Dijare i prve slike njih, svojih heroja na pozadini ekrana starog kućnog računara i Samo jedan klub, samo jedan grad kao melodija zvona prebačena blututom od nekog starijeg deteta. Dupla kruna, redovne pobede u derbijima uz pregršt nezaboravnih golova, ona divna briselska noć i prve suze radosnice, Liga Šampiona, Kecmanova trojka, uspesi u Evroligi i uz sve to osvajanje domaćih takmičenja u svim sportovima.

E, sve ove stvari mi dokazuju koliko sam ja zapravo srećan čovek jer sam imao priliku da odrastam uz to. Danas je stanje kakvo jeste i o tome sa pisao milion puta i verovatno ću pisati sve dok se to ne promeni. Ali... zbog čega loše stvari i u životu i sportu izvlače najbolje iz nas? Zbog čega ja i ljudi slični meni ne piše o uspesima, zaljubljivanju, pronalažu novog izvora inspiracije?

Sada kada mi je napokon krenulo u svim sferama života mislim da konačno menjam sebe. Sve ide na bolje, tako da će postojati i razlozi da se radujemo radosti, da pričamo o njoj i uz to slavimo Partizanove uspehe. Ti dani će ponovo doći, kad-tad!

Bio je i derbi kome se mnogo radujem, uostalom kao i svi mi kojima su crno ili crveno bele boje u srcu. Raduje me što zatičem sebe kako sazrevam, radujem se tome što sam, uprkos svemu, bio ubeđen u kvarenje ciganskih planova.

Zato, svi koji se možda pronađu u nekom od ovih redova treba da govore o radosti, slave pobede Partizana jednako, pa makar one bile protiv Radnika iz Surdulice. Sreća je pokretač i osnov svega i svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujmo!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI