Iskreno o svemu

Rođen sam u Srbiji. Rođen sam 1997. godine. Ne pamtim Bari, ne pamtim Istanbul, ne pamtim ništa od sportskih uspeha pre 2006. Pamtim dominaciju Partizana u fudbalu i u košarci, o vaterpolu neću da pričam. Pamtim ulazak u ligu šampiona 2010, pamtim F4 Evrolige 2010, pamtim ligu šampiona u vaterpolu 2011, pamtim duple krune Fk-a, pamtim triple krune KK-a. Svašta ja nešto pamtim.

Ali takođe pamtim da se uvek na okupljanjima tipa svadba, rođendan, krštenje uvek u masi izdvaja taj jedan glasni stric/ujak/čovek koji te pita "Ej mali za koga ti navijaš?". Kada bih odgovorio da navijam za Partizan usledio bi neki od odgovora:

a) Šta će ti to u životu?

b) Navijaš za hrvatski klub. 

c) Zvezda je bila šampion sveta

Sve bi ovo bilo ispraćeno pokušajima vrbovanja da se pređe na drugu stranu. (Come to the dark side Luke.) 

Uvek je tu bio pokušaj glavni da se sam čin navijanja za Partizan izjednači sa neSrpstvom. Kao neko kome je otac izbegao  u Oluji 1995. i bio u ratu, ovakve komentare nisam razumeo. Uvek sam se ljutio kada bi mi rekli da sam Hrvat. Ili bar to insinuirali zbog moje simpatije prema Partizanu.

I sada kada je drugačija situacija, došli smo do pokušaja izjednačavanja svega. Pokušavanje da se reprizira taj F4 Evrolige, Liga šampiona u fudbalu, Liga šampiona u Vaterpolu, triple krune u košarci. Ali jedna stvar je ostala neprevaziđena. Omiljen argument nad argumentima. 4 slova. 2 suglasnika i 2 samoglasnika. 2 sloga. The one, the only. T O L E.

Dok je Tole stolovao, bilo je isto kao sad. E nije. Nije nikada bilo ovako. Niti će. Problem je samo što će se na kraju sve to izjednačiti, problem je što ovde ljudi slabo pamte. Dakle da se obratim novinaru vrste opozicionom sa kosom vrste strujni udar:

 

Partizanovih 6 titula i sve što zvezda uradi za vreme ove vlasti, ne može i nikada neće biti isto. Ako si ti slep, tvoj kolega iz emisije nije. I apsolutno me briga šta mislite o Partizanu.

 

A vama svima ostalima. Dok vam na oči kradu platu, roditeljima penziju, naplaćuju vazduh koji dišete a on je pritom zagađen, siluju i podvode devojke i žene vi pevajte iz sveg glasa napred zvezdo tebe volim ja.

 

A sada za kraj, umetničko pesnički program.

 

Gde je bola gde je jada

Tole lopove

Gde se sa 20 metara u šesnaesterac pada

Tole lopove

Gde od 0-2 do 5-2

Tole lopove

Gde se ne svira nekome penal u derbiju 22 godine

Tole lopove

Gde se odlučuje kada igrate jer vi jebete

Tole lopove

A gde sumnja sve obori

Tole lopove

Gde si satanista jer nisi vaš

Tole lopove

A zabole me za vas sve baš

Tole lopove

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI