Plivamo još uvek na površini

Ova godina preti da postane najsušnija od kad pratim Partizan, a da su u pitanju sekcije pet najpraćenijih klubova u našem društvu. Jedini koji bi mogli da obele obraz su fudbaleri i to u finalu Kupa, za par nedelja.

Sad su na red došli ljudi koji su mnogo puta obeleli obraz svetog imena i grb. Da, to su naši dragi vaterpolisti, koji su da podsetimo one neupućene, sedam puta bili prvaci LEN Lige Šampiona i koji su drugi na večitoj listi pored zagrebačke Mladosti po broju osvojenih trofeja (do pre par godina delili prvo mesto i sa Pro Rekom). O uspeha u domaćim okvirima je isuvišno pričati.

Mladi igrači su izgurali sezonu

Brže od uspeha crno-belih barakuda, je stigla kriza i mnogobrojni problemi kako u bazenu, tako i van njega. Od tolikih uspeha verovatno je bilo bolno otrežnjenje situacija koja ga je zadesila pre par godina. Imeno bivši predsednik, a sadašnji glavešina VK Novi Beograd (dobro Šapić im je finansijer) i bivša direktorka Tatjana Rakas (bila kratko u FK Partizan i ako izguglate o njoj imate još mnogo „zanimljivih“ stvari o njenoj biografiji) vodili su rat za vlast u ovom klubu koji je jedan od najtrofejnijih Jugoslovensko sportsko društvo Partizan. 

U međuvremenu kao što rekoh gore jedan je sa bivšim trenerom Vujasinovićem krenuo u ostvarivanje jednog projekta kao pokojni Bečej, kome mnogi predviđaju pripajanje sa ne znamo ni mi kojom verzijom Crvene Zvezde. Dok je Tatjana Rakas smenjena na početku sezone. No ostavimo ove trač priče po strani za drugi put.

Početak sezone je bio turbulentan. Deo igrača i trenera je napustio VK Partizan. Neki trajno su sa Šoštarom otišli, a neki su se vratili nakon smene uprave. Zatim je Igor Milanović, čovek koji je doneo Partizanu poslednji evropski naslov kao trener bio je postavljen za trenera kluba. 28 dana nakon toga on je smenjen sa klupe, iako je imao važeći ugovor sa klubom sa Banjice. Klasična Monti Pajton situacija reklo bi se. Pre njegovog otpuštanja, došlo je do smene uprave. 

Gorepomenuta dva lika su bili oterani iz kluba, a na čelo kluba stao je Nikola Kuljača bivši vaterpolo igrač ovog evropskog giganta kao direktor kluba, a za predsednika upravnog odbora je izabran Jovan Lazarević. Rame uz rame sa njima su u upravi ušli i klupske legende kao Nikić, Aleksić, Mitrović koji se vratio da igra za ovaj klub i Filipović, kojem mnogi zameraju neke reči koje je izgovorio pre par godina.

Nova prava je započela nezahvalan posao

U svom uvodnom intervjuu za danas.rs je dao razlog zašto je otpustio najzvučnije ime u svetu vaterpola sa kormila VKP i postavio novog trenera, isto dugogodišnjeg igrača i trenera Partizanove filijale, Banjice, Miloša Koroliju. Takođe najavio je i ono što mnoge zanima, a to je vraćanje duga i vraćanje na staze stare slave. Da li je ispao demagog ili je bio iskren, pokazaće vreme, jer mi smo Partizanovci mnogo puta prevareni i razočarani kako od  klupskih funkcionera, tako i od onih najvećih koje nose status legende.

Dug koji nezvanično kaže da je pet miliona u bilo kom sportu u Srbiji je prevelik, a da ne pričamo o vaterpolu, sportu koji je neprofitabilan. Naravno kako se duguje igračima koji su nastupali u minulo vreme za crno-bele, tako se duguje za porezima, vodu, struju...A ono što je najtužnije je da ni Rakaseva, ni Šoštar nisu pokušali da naprave reprogram duga, tamo gde je to bilo moguće, pa je ovaj posao krenula da radi nova uprava.

Takođe kao mač nad glavom stoji i situacija sa bazenom na Banjici zbog kog se VK tuži sa opštinom Voždovac, koja bi htela taj bazen da uzme nasilno pod svoje. Sudski epilog se očekuje u nekom doglednom vremenu da pokaže čiji je. Da podsetimo ovaj spor pre tri godine pokrenuo je bivši gradonačelnik opštine Voždovac Aleksandar Savić, na čijoj teritoriji se nalazi bazen.

Теžak posao čeka trenera Koroliju

I dok smo prošle sezone, koja je zaustavila korona ispali iz Triglav lige, ove smo dobili drugu šansu da igramo ovotakmičenje. Nažalost mladi tim je uspeo da zabeleži samo jednu pobedu i to nad fenjerašem Primorjem, dovoljno za beg sa poslednje pozicije. U domaćim okvirima smo završili kao šesti u regularnom delu i u dvomeču četvrtfinala ispali od zrenjaninski fuzionisane Crvene Zvezde.

I dok naši vaterpolisti u prošlosti, a verujem i sada su plivali u hladnoj vodi, uprava godinama pliva u govnima. Ova nova ima jedan težak i nezahvalan posao da ispravi sve ono što su drugi zasrali, naravno pre njih. Problema je mnogo, a vremena u ovakvoj Srbiji i pod vlasti aktuelne garniture na čelu sa osvedočenim mrziteljem Partizana sve manje. Da li će Partizan da uspe na kraju, dok se guraju neki veštački projekti da se vrati na stazu stare slave? Ostaje da vidimo, živaca kod nas navijača koji volimo i živimo za ime, grb i crno-bele boje, a problema sve više. U celom sportskom društvu.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI