Ovakva šamarčina (ni)je nam trebala

Dok se većina navijača, radovalo i praznovalo jedan od dva najveća praznika Uskrs, kao grom iz vedra neba stiglo je obaveštenje da je klub samoicijativno napustio najbolji igrač tokom cele sezone, Takuma Asano.

Verovatno da na čelu kluba stoje neke ozbiljne face, poverovali bi smo im u svaku reč, ovako barem ja im ne verujem kada bi rekli da je danas nedelja, 2 maj. A da ne pričamo o razlozima odlaska.

Dakle kao što stoji u saopštenju Japanac je samoicijativno napustio klub. Naime on se vratio u Japan, a kao glavan razlog se pominje novac. Tačnije hitronogi Japanac na svom sajtu je objasnio oko čega je problem. A to je da mu klub nije isplatio zarade i nije mu platio kiriju za stan u protekla četiri meseca.

Ono što sledi je ganjanje preko FIFA, kako su naveli iz kluba, mada svima je jasno ako su mu kasnile plate da će Partizan zdravo da nastrada, jer znamo koliko FIFA brani igrače koji nisu dobili svoju zaradu. Iako su ovi iz kluba izneli podatke da su mu platili sve, sem bonusa. Ovo poslednje je i navedeno kao razlog odlaska iz kluba od strane kluba u šta opet kažem, ne verujem uopšte.

Bilo kako bilo, ovakva blamaža i blaćenje ime kluba se nije odavno desilo. Pogotovo da najbolji igrač napusti klub. Dešavalo se u bliskoj prošlosti da igrači odbijaju da treniraju, ne zalažu se na utakmicama, pa čak i kao Leonardo da kasne na pripreme, ali ovakav skandal klub nije potresao odavno. I to ni manje, ni više nego od čoveka za koga mnogi koji prate Partizan bi rekli da je najozbiljniji i najveći profesionalac.

Takođe i jedan novinar potrčko uprave FKP je izneo podatke koliko se duguje Asanu, što opet ponavaljam ne verujem nikome, pa čak i mom rođenom ocu da je u upravi ili zaposlen u Partizanu. Još jedan bezobrazluk ovog debila, koji uporno podcenjuje kvalitete Japanca je taj da je plate tražio u dan, jer je to deo njegovog mentalitet?! Pa kao što znamo Asano u klubu nije od juče, nego skoro dve godine i kašnjenje plata u našem voljenom klubu je kao „Dobar dan“. 

Reprezentativac Japana ove sezone je postigao 21 gol i očekivalo se da ozbiljno popuni kasu, koja je i onako prazna. Pogotovo kada nema šta da se proda i kada pare od učestvovanje u evropskim takmičenjima ove sezone nema, jer smo prerano ispali.

I dok najveći rival, pardon državna mezimica, dovodi igrače kao Kolarova, Prijovića, Dragovića... nama odlaze najbolji igrači, verovatno bez centa odštete, a i ako dobijemo slučajno igrača pred sudom, onda će to biti sigurno sića. Daleko od onoga za koliko je 2019. doveden iz Arsenala, milion evra. Takođe teško da se pokriju i troškovi zarade, jer je Asano imao platu od 600 000 evra na godišnjem nivou.

Za kraj nešto me tera iz dubine duše da govna iz uprave prozivam, ali danas nažalost ne mogu. Ali obećavam uradiću to kada se spusti zavesa na ovu sezonu. A do tada želim im sve najgore i da Bog da da im je ovo poslednja sezona kako vode Partizan.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI