Intervju - Đorđije Jovanović: Partizanov biser

Đorđije Jovanović – član najbolje petorke juniorske Evrolige za tekuću sezonu, mlada nada košarkaškog kluba Partizan i ruža koja tek treba da procveta. On je govorio za naš magazin o svojim prvim košarkaškim koracima, Korona virusu, odnosu sa saigračima i svojim planovima za budućnost.

Da li si svestan veličine kluba za koji igraš? Koliko je to breme, a koliko motivacioni faktor?

Svjestan sam da grb Partizana predstavlja veliki teret za one koji ga nose, ali takođe mislim da predstavlja veću motivaciju kada znaš da nosiš grb tako velikog kluba.

Kako si se počeo baviti košarkom?

Košarku sam počeo da treniram sa 7 godina u Danilovgradu. Majka me je upisala i hvala joj na tome što je bila uporna da ne odustanem od toga. Moj prvi trener je bio Borivoje Stanišić koji me naučio svemu i na čemu sam mu zahvalan.

Da li si imao ili imaš uzore/idole u košarci?

Nemam nekog posebnog uzora, pokušavam da budem svoj i da prikupljam detalje od drugih igrača i uvrštavam ih u svoju igru.

Korona uništila snove o EL i prvom timu i vama juniorima?

Situacija sa koronom je nas juniore koštala nastupa na završnom turniru Evrolige, takođe je i prvom timu mnogo naškodila, ali svi smo se morali pomiriti sa tim i nastaviti dalje.

Kakav je odnos starijih igrača prema vama mlađima u Partizanu i koga od njih bi izdvojio?

Svi stariji igrači su dobri prema nama mladjima i ne bih mogao tu da izdvojim nikoga. Najmlađi smo u timu, moramo da ih slušamo, daju nam mnogo savjeta i tu su da pomognu.

Sa kojim saigračem se najbolje slažeš i razumeš na parketu?

Sa svima imam super odnos, ali sa Nikolom Radovanovićem provodim najviše vremena zbog toga što smo cimeri.

Dugoročni ciljevi i snovi: Uspesi sa Partizanom ili NBA?

Trenutno ne gledam na dalje staze, tek trebam da napunim 18 godina, a jedan od ciljeva mi je da potpišem profesionalni ugovor sa Partizanom.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI