Сарајевоооооо

Катарина Вит...Катарина Вит. Прашувам: Која е таа? гледај уметничко лизгање ќе дознаеш која е. Почна светското првенство во уметничко лизгање или беа тоа зимски олимписки игри во Сараево = како и да е. Се појавува на мразот ситно слабичко девојче. И ми се чини дека имаше петнаесет години. Тогашните пропозиции не дозволува да се натпреваруваат на такви големи спортски настани под шеснасет или осумнаесет години. Причина беше недоволно развиено тело не може да ја изрази таа вежба за да може да дојде до израз, затоа и се вика уметничко, такви беа предиспозициите на жирито.

Премногу строго. Но поради талентот се согласуваат да настапи. И ете ја - чудо од дете. Освојува златен медал. Со години се нижеа златните медали и на никој не му го отстапуваше првото место. Поради некоректноста спрема другите натпреварувачи требаше да се откаже или поточно да премине во екстремен спорт , така е спортски и така треба да постапи еден вистински спортиста. Оттогаш почнав да го следам уметничкото лизгање. Хронолошки не можам да пишувам кој во која година освојувал злато но и после толку години не ми се избришал споменот на нив. Во машка конкуренција најголем впечаток ми оставил Елвис Стојко и Евгениј Плушченко.какви големи натпреварувачи. Гала вечерите беа најубавото нешто во тие вечерни часови на мразот. Пригушени светла музиката и тие. Во танцови двојки Анисина - Фејзерат Лобачева-Авербурк. Уметничкото лизгање како спорт ни понудува смирувачки дух и се чуствуваме опуштено слушајќи ја музиката.Оваа година е светско првенство Шведска-Стокхлом во време на пандемија .

 

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI