Intervju - Nikola Ivanović: "Favoriti u ABA ligi su isti, ali do kraja se ništa neće znati"

Sa ponosom i uz dozvolu podgoričkih Dnevnih novina, moj prvi profesionalni intervju:

Simbol grada i kluba, simbol jedne generacije, momak koji je svojoj Podgorici i svojoj Budućnosti donio najveći trofej u klupskoj istoriji do sada. Momak iz komšiluka, iz čuvene zgrade "Šargerepa" koju od 2018. krasi i mural sa njegovim likom. Kao uspomena na sve radosti koje je donosio noseći plavi dres. Riječ je naravno o Nikoli Ivanoviću, plejmejkeru Budućnost Volija koji je i ove sezone jedan od lidera ekipe. U intervjuu za Dnevne novine popularni Džoni pričao je aktuelnoj sezoni, ponovnoj saradnji sa Dejanom Milojevićem, igranjem pred praznim tribinama, ali i daljim planovima...

Nikad zanimljivija ABA liga

Nikola, sezona u ABA ligi polako ulazi u paklenu završnicu, a čini se odavno nije bilo zanimljivije kada je borba za plej-of. Pet ekipa ravnopravno konkurišu za doigravanje. Kako ti vidiš cijelu situaciju?

"Iskreno, dobro je što su se 'standardnim ekipama' pridružile Mega i Igokea. Mornar, Cedevita Olimpija, Crvena zvezda i mi smo glavni favoriti, ali ništa se neće znati do kraja sezone. Do kraja ima dosta derbija i dobro je što će se pred ključni dio sezone osjetiti taj duh plej-ofa", rekao je Ivanović na startu intervjua.

Nakon odlaska Petra Mijovića na klupu je stigao Dejan Milojević sa kojim si imao izuzetno uspješnu saradnju. Takođe, sa njim su ranije radili i Zoran i Danilo Nikolić, te Petar Popović. Koliko vam je to značilo u samom procesu adaptacije?

"Znači, jer smo upoznati sa njim i kao sa trenerom i kao ličnošću, nezavisno od toga što mi dugo godina igramo zajedno u klubu i reprezentaciji. Definitivno nije bilo teško da se povežemo, čak su istalo vrlo brzo 'uhvatili' sve što Miloje traži. Imali smo period jakih treninga u pauzi između odloženih utakmica zbog korona virusa i mislim da smo kvalitetno prihvatili sve što smatra njegovom filozofijom košarke", dodaje Ivanović.

Poređenje Džikića i Milojevića

Miloje zna da forsira bržu košarku, na treninzima je opuštenija atmosfera, ali su dosta jači treninzi nego kod Džileta. Kod Džileta se više pažnje posveti na skauting, dok Miloje više voli da se posveti auto-skautingu, odnosno analizom naših utakmica i stvari koje mi možemo da popravimo. Kod Miloja su nam treninzi koncipirani kao u NBA, ali nažalost nemamo mogućnosti za NBA, odradimo jednu smjenu u sali svakog dana

Teže bez publike

Nova sezona donijela je mnogo toga novog zbog pandemije korona virusa, a ono što je najgore od svega je - igranje mečeva bez publike. Koliko je teško bilo navići se na sve to?

"Manje-više smo uspjeli da se naviknemo. Košarka se igra i definitivno se bavimo ovim poslom zbog publike, sve je dio šou biznisa. Malo jeste teže misliti o značaju utakmice kada nema ljudi okolo, ali bez obzira na to svi bi trebalo da imaju dodatni fokus za najbitnije utakmice", jasan je naš sagovornik.

Reprezentacija ima budućnost

Košarkaška reprezentacija ostala je bez plasmana na Evropsko prvenstvo, ali ono što raduje sve ljubitelje naše košarke je - budućnost "crvenih". Neki novi klinci spremni su da zablistaju...

"Momke koji dolaze predvodi Marko Simonović koji igra na vrhunskom nivou. Tu je naravno i Fedor Žugić, jedan od najvećih talenata, Dino Radončić igra već par godina. Igor Drobnjak i Jovan Kljajić mogu imati ozbiljnu ulogu u narednim godinama i nadam se da ćemo uspjeti da održimo nivo igranja na velikim takmičenjima, što je izostalo ovog puta. Dobro je što je već u prethodnim prozorima selektor uspio da pozove nekoliko mlađih koji predstavljaju budućnost i koji tek treba da sazriju kao igrači", istakao je Ivanović.

I na kraju ugodnog razgovora - kakvi su tvoji dalji planovi u karijeri?

"Definitivno nemam određenih planova. Nekad mi prođe kroz glavu šta bih želio i šta bih volio. Ali, nijesu to stvari o kojima treba razmišljati pogotovo pred bitan dio sezone. Moram da se fokusiram kako bih kraj sezone odradio kako treba, na najvećem mogućem nivou. Tek na kraju sezone vidjeću šta dalje", poentirao je Nikola Ivanović.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI