Putuj Evropo, lepo smo se družili

Ovo je poslednji tekst, оbećavam. Jedino ako ova grupa građana ne uspe da gurne KKP u ABA 2, e za to da prostite, trebalo bi im jebati mater. Ali ima vremena do tada, mnogo vode će proteći Dunavom i Savom. Nažalost za ovo večeras najmanje treba da zamerimo Aci „Vladi“ Matoviću. Čovek je tu kao caretaker što bi rekli Englezi, plus je imao mali broj igrača. Nedostajali su Mika, Mozli, Rade...Mada i s njima u timu verovatno bi ispali. Šta reći, a ne zaplakati?

Ne mislim da pišem tekst o najbesmislenijem takmičenju na svetu, koje vodi čovek koji se zove Leon Deleon. Zašto? Zato što osim što je ovo privatna liga jednog moćnika iz predgrađa (i ABA liga je njegova, da se razumemo), tako je i način da se gorepomenuti funkcioner kroz kazne obogati, dovoljno je setiti se kakve glupe i smešne kazne je dobio Dule Vujošević, koje KKP plaća i danas?

Ispali smo iz Evrokupa, pitamo se svi šta dalje? Mnogi ljudi su saglasni u jednoj stvari. Da treba otpustiti sve skupo plaćene igrače, a da treba zadržati par njih uz ove klince, jer em što uzimaju velike plate, ne doprinose igri i rezultatima. Za ono besmisleno takmičenje nam ne trebaju skupi igrači, pa makar i pukli od mutanta iz Železnika 50 razlike, makar je ponosnije gledati klince, nego ljude koji uzimaju deset puta više novca od prosečnog smrtnika u Srbiji. Sem političara i biznismena, naravno. Ono što je vrlo važno je i da dođe neki kršteni trener, koji bar može nešto da napravi od tih klinaca. Nažalost ekspert za to, Vlada Jovanović se uhlebio u privatnom klubu jednog menadžera, a drugi mi niko na pamet trenutno ne pada.

Što se same Evrope tiče, razmazio nas je Trinkijeri prošlogodišnjim rezultatom. Sa Trinkijerijevim odlaskom za koji ne znamo ni dan danas razloge, je otišlo i ono za šta je on otišao – pare. Ostavio nas je kao tinejdžerka zaljubljenog dečka u transu, bez znanja gde smo i šta smo. Njega je na klupi zamenio Vlada Šćepanović i ako bih mogao to da predstavim slikovitije, to je bio kao prelazak vlasti sa Cara Dušana na Uroša Nejakog. Kratko je trajao Vlada, imao je on skor 2-3 u Evrokupu, ali sramno izdanje protiv Burga u Hali Sportova je nateralo čelnike „da mu vide leđa“.

Sašo Filipovski, njegova zamena je u ovom takmičenju gurao solidno. Uz samo jedan poraz uspeo je Partizan da uvede u TOP 16. Grupa je bila sačinjena sa Levaloa, Lokomotiva Kubanj i Trento, stari poznanik i stara mušterija. Mnogi navijači pored katastrofalnih partija su se nadali prolasku dalje, pa i bili su optimisti da osvajamo ovo, nošeni prošlogodišnjim uspehom Italijana i ekipe. U međuvremenu, otpušten je Nikola Lončar sa pozicije sportskog direktora, slabi rezultati i loša selekcija ekipe su kumovali ovoj odluci. I mnogi smatramo da je on trebao da ode mnogo ranije, ali... Sašo je uspeo da izvuče dve pobede na domaćem parketu uz nijedan uspeh u gostima. I on je morao da preda svoju glavu, najviše zbog činjenice da Partizan nije pobedio dva i po meseca u ABA ligi?!

Rekli smo o Aci, čovek je dugo u klubu, čak od dolaska Mute Nikolića, pre tri i po godine i vodio je klub jednom, pre tri godine, kada se čekao dolazak Trinkierija a otišao Čane posle loše partije ekipe protiv Zadra na domaćem parketu. Sve što nam je trebalo je pobeda od pet razlike za prolaz dalje ili velika pobeda za prvo mesto. I na momente se tako i činilo, Partizan je bio u plusu od devet razlike ali Partizan ne bi bio Partizan ako ne zasere. I da najveće optimiste uvjeri da je ovaj Partizan svetlosne godine od prošlogodišnjeg Partizana. Na našu žalost mašili smo zicere, na liniji za slobodna bacanja smo izgledali kao neko ko prvi put uzima šut, još na to i raketiranje trojkama protivnika, presudilo nam je da ove godine stanemo tu kada je u pitanju ovo takmičenje.

Da li ćemo i sledeće godine igrati Evrokup ili neko takmičenje u organizaciji FIBA? Iskreno rano je da mislimo, niti je to prioritet, jer nam prestoji borba za opstanak u ABA ligi.

I dok nas je lani pandemija zaustavila u plej ofu sa Uniksom, ove godine su nas zaustavile mnoge stvari, ali najmanje natprirodne. Šta reći osim ono čuveno: „Putuj Evropo, lepo smo se družili“. Da i ono što se odavno priča: Ostoja i upravo, napolje!!!

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI