Partizanov starački dom na turneji

Poštovanje moji dragi Grobari. Posle relativno duge pauze košarkaši Partizana se vraćaju na parket. Na parketu će se naći u dosta krnjem sastavu. U kratkom intervjuu na youtube kanalu BC Partizan TV, trener našeg kluba Saša Filipovski rekao je da je na centarskim pozicijama jedini dostupan Rašon Tomas a da će četvorke biti Zagorac i Dangubić. Ja kao laik primetio sam da je u opremi na snimku bio i Nikola Janković, valjda će igrati i on ili će to biti neki Run&Gun ultra small-ball five guard lineup. Takođe rekao je i da je van stroja zbog povrede Ahilove tetive i Markus Pejdž, to jest da budem precizan rekao je da Markus ima problema sa Ahilovom tetivom i rekao je da ćemo se pred utakmicu prebrojati i skupiti.

Prebrojati i skupiti, kao da se igra termin na lokalnom terenu a ne utakmica ABA lige. Mada odmah posle utakmice u Zadru naši momci idu u Trento na možda odlučujući meč za prolazak u top 8 fazu Evrokupa, a mi se skupljamo i prebrojavamo. Lep je osećaj kada znaš da je tebi više stalo do kluba nego nekome ko je „struka“ i radi u istom. Dakle gospodo draga samo se vi prebrojavajte i skupljajte, tako su se i dlake na glavi dražesnog nam predsednika KK-a prebrojavale i skupljale po njegovim belim jastučnicama u rodnoj mu Prislonici i vidite dokle smo stigli.

Sada malo vedrije teme. Lepo vreme ovih dana zar ne? A i ne igra KK pa nema toliko sekiracije. Kakva je godina i dobro je. Nego o nečem drugom sam hteo da pričam kao lepoj stvari, na treningu je bilo ovaj put dosta juniora. Ništa previše novo reći ćete. Istina, složiću se sa vama. Međutim ja se nadam da će u Zadru neki videti i koji minut, mislim red je zaista... Naravno ako je situacija kao što pričaju. Ako smo osakaćeni stvarno, ne ide da ovi naši matorci igraju po 40 minuta. A ako je to neka alibi priča i luptenje Filipovski čuj me! Iskreno želim da vidim Radovanovića ili Dronjka ili Stefanovića ili Petrovića ili Jovanovića na parketu. NE SAMO U SASTAVU NEGO I NA PARKETU! Strašno me briga koji će biti krajnji rezultat, želeo bih da momci zaigraju. Mislim red je da ovi naši juniori veterani dobiju šansu da odigraju neki minut. Zar ne? Ali nećete nigde pročitati kako Partizan putuje u Zadar sa juniorima, jer kod nas takvih nema. Svi su prekaljeni, iskusni internacionalci sa bogatim karijerama. Moš misliti... Mora ovaj starački dom koji posedujemo da izađe malo u šetnju ponekad valjda?

Jasno je meni da opstanak još faktički nije obezbeđen ali who the fuck cares about that!? Možemo li se više osramotiti ove sezone? Vrlo teško da možemo to da uradimo ako mene pitate ali dobro ova je uprava pokazala da može svakakve gluposti da napravi pogotovo van terena.

Uopšte se neću obazirati na današnjeg protivnika, zaista me ne zanima ni ko igra kod njih ni u kakvoj su formi niti bilo šta slično. O njima toliko.

E da, nisam vam rekao termin utakmice. Danas se nerviramo nešto ranije nego inače. Od 17 časova naši matorci će biti gosti ekipi Zadra u Zadru.

Pored toga od 15 časova odbojkaši Partizana igraju presudan meč za plasman u plejof. Biće gosti ekipi Niša. Pored njih u 15 i 30 košarkašice Partizana će gostovati ekipi Vrbasa.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI