Novogodišnja poslanica

Kao neko ko je imao tu nesreću da ovde proživi kompletne devedesete sa sve ratovima, sankcijama, najvećom zabeleženom inflacijom ikada igde na planeti, bombardovanjem... Kao i period od 2012. do danas zaista ne mogu da napišem da je ova 2020. najgora godina koje se sećam.

Najneobičnija svakako, ali da je najgora koje se sećam definitivno nije.

Bez obzira biće mi jako drago kada u prvog januara okrenem list na kalendaru i kada broj 2021. zablista.

Pored zdravlja, sreće i želje da ovaj kineski virus postane istorija želim vam da me za 365 svi redom nahranite govnima, jer nisam bio u pravu o svemu što sam pisao i pričao o sudbini našeg kluba.

Iako su mi ljudi koji vode ovaj sajt i blog brata Glimmera ukazali čast da s vremena na vreme kada nešto napišem objave moje pisanije odlučio sam da kao komšije klub i ja zamrznem svoj status.

Iz prostog razloga da ne bih dosađivao ljudima i mračio pričama o tome da nam je celo sportsko društvo dovedeno do ivice propasti. Jednostavno ne mogu da napišem ništa pozitivno, a da pišem o nekim lepim vremenima ne mogu. To mi je isto kao kada neko blizak leži na samrtnoj postelji dok rodbina i prijatelji nemoćni da mu pomognu sede i pričaju kako je nekada bio zdrav, snažan, nepobediv.

Na ovom sajtu sam pokuša da pišem o pesmama koje me prilikom slušanja asociraju na naš klub, ali kako je najveselija pesma koja mi pada na pamet „U osvit zadnjeg dana“, zaista je bolje da iskuliram i poštedim vas. Takođe, nemam ni neki inostrani klub za koji navijam (navijam, jer za druge se navija Partizan se voli), kako bih pisao o njima. Jedini klub koji mi se pored Partizana učinio simpatičnim je Kjevo Verona, ali pisanje o Letećim magarcima bi nekog zanimalo manje od pisanja o gašenju kluba.

Pored već navedenih želja u vezi zdravlja najviše od svega bih voleo da prestanu sve podele među navijačima po društvenim mrežama.

U vreme kada smo svedoci toga da nam je klub doveden na korak od gašenje mi se delimo na Savine i Stanojeve svedoke, na Tegijeve i Žeksove fanatike, Ostojine i Vučeline botove, navijače KK i FK.....

Na kraju krajeve svi smo na istoj strani. Bez obzira šta mislio recimo o Ostoji, zaista ne mislim da on iako sve ukazuje na to želi da uništi klub (isto se odnosi i na VVV trio u FK).

Kao što će sutra recimo građevinski radnik na gradilištu iznad reni bunara u Makišu misliti da radi nešto dobro on neće biti svestan da će rezultat njegovih radova biti takav da će Beograd ostati bez pijaće vode.

Tako i ovi koji se šetaju, fotkaju na kraju krajeva i žive u Beogradu na vodi ne shvataju da tim činom legalizuju sve što to nakaradno naselje predstavlja. Spomenik korupciji, kršenju Ustava...

Mislim da Ostoja i VVV musketari ne žele da ugase klub nego ga nesvesno dovode do katanca misleći da rade najbolju moguću stvar za klub.

Barem se nadam da je tako.

Izvinićete, ali ne verujem da Tegeltija ili Željko Pantić koji samo što se nisu poklali žele da vide neku od sekcija ugašenom ili da neko od njih iskreno ne voli klub.

Ali, pre će zavladati večni mir na planeti nego što će se Grobari složiti oko nečega.

I da sumiram, svim navijačima Partizna, čitaocima „Reflektora“ želim sve najbolje u 2021. godini.

Puno zdravlja i para da trošite kao nezdravi. Naravno da nastavite da čitate šta kolege pišu, jer su zaista dobri. Tačnije odlični su.

Čuvajte se i sačuvajte JSDP.

P.S. I naravno, da me nahranite govnima na kraju sledeće godine, jer sam sve promašio.

KOMENTARIŠI

Trenutno nema komentara za ovu vest.

SLIČNE VESTI