Šta sluša Reflektor

Šta sluša Reflektor

Dobrodošli u novu rubriku naše redakcije u kojoj ćete imati priliku da uživate. Ova rubrika će biti namenjena svim muzičkim sladokuscima kojima je dosta prepucavanja uprava i ostalih političko-sportskih dešavanja. Ovde će svi članovi naše redakcije imati  tu čast da pomognu vernim čitaocima da prošire svoje muzičke vidike i da podele sa njima muziku koju svakodnevno slušaju. Ja, idejni tvorac ove rubrike, imaću privilegiju da vam preporučim pesme za svaki dan u nedelji, odnosno sedam pesama raznih žanrova.

Pa da počnemo…

1. Block Out – “Beograd spava”

Beograd spava je pesma koja je idealna za početak radne nedelje, tmurni ponedeljak, dan kada treba da ustanemo rano za posao, fakultet ili školu, a imali smo prethodno burnu noć. E pa svima koji vole ovakvu vrstu muzike i žele da provedu dan relaksirani ova pesma je idealna za njih.

2. Perkele – “Heart full of pride”

Pesma britanskog pank-rok benda je idealna za podizanje morala usled nedostatka energije i ambicija koji su potrebni za uspešnu radnu nedelju, uz to ova pesma je odličan stimulans kada smo u “down-u”.

3. Zicer Inc. – “Tony Hawk”

Ovaj mladi novotalasni hiphop sastav i njihova pesma Tony Hawk su idealna kombinacija psihe i tela za sve ljubitelje modernije muzike nakon napornog radnog dana.

“vutra je Zinedin, padam kao Materaci…”

4. Rade Rapido – “Dje si brate”

Pesma lucidnog podgoričkog oldskul repera jednostavnog teksta koji mnogo kazuje.

P.S. Ova pesma se nalazi na ovom spisku posebno zbog jednog hejtera (mog dotičnog druga) lika i dela Rada Rapida .

Dje si brate

5. Sex Pistols – “E.M.I.”

Legendarni pank sastav – Sex Pistolsi na čelu sa ekscentričnim Sid Vicious-om i pesma EMI su savršena najava vikenda koji dolazi. Takodje neki čitaoci koji slušaju naše prijatelje iz Partizan Histerical podcasta imaju priliku da čuju čuvene stihove ove pesme u intru.

“There is unlimited supply, and there is no reason why”

6. The Clash – “London Calling”

Subotnje prepodne je idealno započeti uz pivo, engleski fudbal i još jednu legendarnu pesmu iz Britanije. Sve dalje reči o njoj su suvišne.

7. Prti Bee Gee – “U dresu Redži Milera”

Svima dobro poznati Prti Bee Gee i ova pesma predstavljaju odličnu kombinaciju tokom spremanja za ludu nedeljnu veče.

To bi bilo to za ovaj put od mojih preporuka za ovu nedelju, do sledećeg čitanja!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.