Vatreno Oko i Krvavo Uvo

Komentar

Covid-19. Najčešće izgovorena reč ove godine, a verovatno decenije pred nama. Nešto što nam je umnogome promenilo živote, navike, stilove života, poslove. Ako ste u toku ovih pet meseci uspevali da se održite u mestu, na istom poslu, bez značajnih promena radnih obaveza, bez smanjivanja plate, sa zdravim razumom – ČESTITAM! Spadate u možda 5% stanovništva Srbije. You lucky bastards!

Ja spadam u većinu. Hajde što nisam radio, hajde što mi smanjiše platu, hajde što su mi neke navike promenjene (ne, ne idem u teretanu, debeo sam srećan), ali  – UZEŠE MI SPORT! Dva meseca sam morao na poslu (šamaram tastaturu u kladionici) da kucam kockarima plus golove na likove koji peglaju Fifu iliPes na Soniju gledam ja onu tastaturu, gleda ona mene, plačem ja, plače ona.

Kao neko ko, od kada je maltene prohodao,  gleda sve od šaha, preko boćanja i pikada, pa do NFL-a,  nadao sam se da će prestati sve ovo, da će biti ok, da će moj Partizan osvojiti jedinu titulu u Evropi koja mu nedostaje, da će FK bar pokušati u ovoj Rama Lama Ding Dong ligi da priđe bodovno i da se bori za titulu, da ću moje Boston Seltikse ispratiti ka finalu Istoka (a nadam se i više)Sve je palo u vodu. I sve to tako što je, bar se tako priča, neki jebeni Kinez pojeo slepog miša i napravio sranje komplet planeti, komplet mu familiju od 30 000 članova uže porodice.

Virus je u stvari smešan, sa Facebook-a. U stvari, nije. Penzioneri, mnogo vas volimreče Velikousti Vladar, Njegovo Veličanstvo Aleksandar Neustrašivi Vučić. I, u jednom dahu nastavi: blablablablablabla, MOJ BRAT SI. Tvoj brat Si me je naterao da sednem i da gledam „Očajne domaćice“.  Očajniji sam bio od njih.

Zbog tvog brata Sija, mi sada moramo da slušamo tvog pošumljenog roba kako nam prosipa priču kako je sve ok, dok Birčević ne dobija pare koje mu se duguju, kako bi bio u stanju da potraži novu sredinu. Sezona je propala. Dobro, na nešto se nije moglo uticati, ceo svet je zahvaćen celom ovom situacijom, ali sada moram da trpim demagogiju i u omiljenom klubu. Istu onu kojuprosipaš svakodnevno na TV-u.

O situaciji u KK Partizan i o Ostoji spremam drugi tekst, ali za njega treba litar nečega žestokog,  jer, budimo realni, bez bar 2 promila ne možeš da dobiješi nspiraciju da pišeš o njemu.

No, da se vratim na poentu. Vatreno oko.

Fikus reče kako je to najsavremeniji sistem za testiranje obolelih od šišmiš virusa. Nabavismo ga,  jer je bila kritična situacija, a i zato što nam se može da kupimo i to, pored zilion respiratora na polu-crno,  jer kako drugačije bi se išta u Srbiji nabavljalo. Ceo svet je stao, u govnima smo svi, ali – izbori. Da bi se sami ti izbori održali,  jer, koga boli uvo za pandemiju, a i ako narod pocrka, nema veze, imamo 4 godine da napravimo drugi koji ćemo da bičujemo, mi pustimo pre svih (Belorusiju ne računam, oni nisu država. Mada, kada bolje razmislim, nismo ni mi) fudbal da se igra, sa sve derbijem i navijačima. Hajde, narode, pobedili smo virus, sada može opet sprdnja, zezanje, ludilo. Ceo svet nas je gledao u čudu , crazy Serbs, 20.000 ljudi. Nedelju dana se pričalo o pobedi Partizana, lomljenju kičme Degeneka (kažu da još uvek traže 8. pršljen negde oko kreča od penala), zatim finale Kupa, gde izgubismo od Vojvodine, opet sa navijačima. Liga se završila, doduše na brzaka smo je smuljali. kako bi namestili još po koju utakmicu za kladionice i krčmili bodove za narednu, Zvezda šampion, većinska Srbija slavi sa maskama.

Oboleli igrači Zvezde, nema veze, nisu mogli da se zaraze na Derbiju. Mogli su samo Partizanovi i igrači navijači, jer su se radovali? Druže, je l’ bilo ludaka u tvojoj porodici?

A onda evo i izbora. 21.06. Nema razloga da se plašimo, narode, izađi, zaokruži keca, istog onog kojeg si u školi najčešće viđao u dnevniku pored svog imena. Da Zvezda ponovo igra Ligu Šampiona (da, lik aktivista sekte iz Rakovice je to izjavio) , da Partizan opet bude ugledan košarkaški klub pod Ostojom (lol), da se igra Evroliga, dovode igrači, a kada će biti i da li će uopšte i biti košarke u Evropi, nema veze. Odmah se pljuju pare za igrače, u oba KK, dugovi se u oba klubane znaju, ali ne brinite, sve je pod kontrolom, reče čovek, koji tvrdi da imamo najbolju ekonomiju u Evropi i bolnicu u Novom Pazaru, opremljenu bolje nego bilo koju u Nemačkoj.

Izbori su gotovi, sada možemo da se vratimo normalnim aktivnostima, da sedimo kod kuće i čekamo policijski čas. Košarku dočekati nećemo, ali se klubovi pojačavaju. Rama Lama Ding Dong Liga u fudbalu počinje uskoro, u državi sa sve 400 obolelih i 10 umrlih dnevno u proseku, divotica jedna.

Daj još neku konferenciju, Vučiću šećeru.

Ženo, molim te dodaj mi podosta vate, uši mi krvare.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.