Šta redakcija Reflektora očekuje od nove fudbalske sezone

Komentar

Utakmicom u Kruševcu protiv Partizanu sada već poslovično neugodnog Napretka „crno-beli“ tim kreće u novu sezonu.  Po svemu sudeći ovo će biti veoma neizvesna godina što se tiče fudbala ne toliko zbog užarene konkurencije za titulu nacionalnog prvaka, mesta koja vode u evrokupove ili golu borbu za opstanak već zbog epidemiološke situacije u celom svetu. Fudbal je ionako pretrpeo ogromne udarce u svetu usled kontrole pa tako danas dok neki počinju sezonu drugi još nisu završili ni staru.

Sasvim je izvesno da  će se prvo kolo domaćeg šampionata igrati bez prisustva gledalaca, a dokle će taj režim da traje, to u ovom trenutku ni nadležni ne znaju niti imaju jasniju predstavu. Neizvesno je ni da li će prvenstvo u nekom momentu da se prekine ako bi se situacija sa virosom korona pogoršala ni kako je posle toga moguće nastaviti izuzetno zahtevnu sezonu sa 20 klubova i čak 38 kola.

Umesto dosadnih uvodnih tekstova sa mnoštvom otrcanih poslova, redakcija Reflektora priredila je jednu internu anketu čiji vam sadržaj prenosimo u ovom članku. Jasno je da su dva navijača Partizana tri frakcije, a tri navijača već ozbiljan globalni sukob. Teško je razvrstati njihove odluke i generalizovati pošto je svaki „grobar“ okean mišljenja i stavova za sebe. Zato smo se manuli ćorava posla i svaki pojedinačni odgovor prenosimo smatrajući da mu je mesto u tekstu.

1. Šta očekujete od FK Partizan u novoj sezoni?

Vladimir Savić: Očekujem napad i na titulu i na kup ali biće vraški teško.

Luis Nazario: Očekujem drugo mesto jer je to nažalost neminovnost u ovoj prćiji i smejuriji od lige, potajno se nadam 2017.

Gonzy Grobar: Očekujem titulu i grupnu fazu LE(ako nas bar malo posluži sreća u žrebu) i to pod uslovom da dovedu Savi igrače koji mu trebaju.

Dino San: Titulu.

Dilan Dogović: Manje-vise isto kao u prethodnoj, mozda uspemo da ponovo osvojimo Kup.

Dawa: Očekujem bespoštednu borbu za titulu do samog kraja sezone, i odvajanje istr. Ulazak u grupnu fazu LE.Kup da se vrati gdje mu je i mjesto.

Aleksandar (Robert Langdon): Duplu krunu i grupu Le.

QQLELE: Samo to da ne prosipa bodove na početku sezone, već da diše Vučićevim vojnicima za vrat do poslednjeg kola i tera ih d se blamiraju nameštnjima i sklanjalicama više nego poslednjih godina.

Bačka Kulen Zmija: Drugo mesto kao svih godina do sada. Ne zbog tima, smatram da imamo najbolji, nego zbog toga što će da nas buše.

Grobaris Totalitaire: Od Partizana u ovoj sezoni očekujem da bude isključivo fokusiran na osvajanje domaćeg prvenstva uz igru na rezultat, uz manje lepršavog fudbala nego protokle sezone. Takodje očekujem ulazak u grupe LE, ali nisam baš siguran da ćemo ostvariti rezultat u istim..

Živac-san: Očekujem duplu krunu, mislim da je vreme i da je mister nesposoban.

Pjer Bezuhov: Očekujem borbu za oba domaća trofeja. Ne znam koliko je realno da ih uzmemo u ovakvoj konstelaciji snaga, pogotovu van terena, ali mislim da je normalno i obavezno da se za njih borimo dok imamo snage. Bio bi istinski podvig da u novom sistemu kvalifikacija uđemo u grupnu fazu Lige Evrope.

2. Naši najveći aduti su?

Vladimir Savić: Naš najveći adut je Savo Milošević.

Luis Nazario: Nadam se da će inat da nam proradi.

Gonzy Grobar: Dobri stranci i mladost, a očekujem i Markeca da izdominira samo da ga zaobiđu povrede.

Dino San: Trener i uigran tim.

Dilan Dogović: Imamo prejaku sredinu terena koja, ukoliko ostane na okupu, moze da donese prevagu u nekim utakmicama.

Dawa: Tehnika i trčanje naprijed.

Aleksandar (Robert Langdon): Mladost, leprsava igra, odlican napad.

QQLELE: Srednji red, Savo Milošević i ništa više. Oduprave i navijača ne treba očekivati baš ništa. Bukvalno samo, Suma-Natko-Asano-Zdjelar-Šćekić osovina. Ono šta iskreiraju napred i koliko pomognu u defanzivi.

Bačka Kulen Zmija: Napad.

Grobaris Totalitaire: Kao najveće adute Partizana vidim izvanrednog Sumu, preporodjenog Markeca, Asana koji je popravio realizaciju i ubojitog Sadika(naravno ako ostane). Takodje smatram da okosnica na sredini terena Zdjelar Natho (Šćekić) savršeno funkcioniše. Sve u svemu definitivno smo superiorni na sredini i u napadu u odnosu na sve ping pong timove.

Živac-san: Savo i stranci.

Pjer Bezuhov: Iskustvo! Kada to kažem ne mislim naiskustvo pojedinih igrača nego na timsko iskustvo. Ovaj tim Partizana već je uigran tokom prošle sezone i nosioci su, barem zasad, tu, na okupu. Sada predstoji samo fina nadogradnja.

3. Koje su nam najslabije tačke?

Vladimir Savić: Slaba tačka nam je gubitak koncentracije u odsudnim momentima.

Luis Nazario: Slabe tačke desni bek, drugi špic kojeg barem za sada nemamo.

Gonzy Grobar: Kratka klupa, desni bek i Vazura.

Dino San: Odbrana.

Dilan Dogović: Odbrana koja je dosta slabija nego što je bila, da ne pominjem da desnog beka nemamo! Napad koji zavisi od jednog, najblaže rečeno, nepredvidivog momka i kriminogena uprava.

Dawa: Odbrana. Poslovično desni bek, a vjerovatno ne bi bio loš ni bolji lijevi, kad već pričamo o nedostacima.

Aleksandar (Ragnar Lengdon): Lošija odbrana nego prošle sezone.

QQLELE: Zadnja linija ispred Stojkovića.

Bačka Kulen Zmija: Desni bek, i mlad golman koji će vise braniti od Stojkovića.

Grobaris Totalitaire: Najveći problem i crna rupa ovog Partizana je pozicija desnog beka – nemamo ga, Miletić mora igrati na prirodnoj poziciji štopera. Znači odbrana je naša slaba tačka.

Živac-san: Odbrana i uprava.

Pjer Bezuhov: U Partizanu sve van terena „škripi“. Od uprave preko organizovanih frakcija navijača pa sve do uticaja u fudbalskim organima. Ali, tako je već godinama…

4. Ima li smisla liga sa 20 klubova?

Vladimir Savić: Nema smisla ni da nam liga ima 10 klubova a kamoli 20.

Luis Nazario: 20 klubova? Bez komentara, jadno i smešno.

Gonzy Grobar: Koliko god da ima klubova nema smisla kada su sve kalafonske filijale. Sad ima samo više klubova koji će da grizu protiv nas i pokušavaju da nam povrede glavne igrače.

Dino San: Nema!

Dilan Dogović: Apsolutno besmisleno, nemamo infrastrukturu ni za ligu od 10, kamoli 20.

Dawa: Imala bi smisla sa više kvalitetnih timova, ovako i nema baš prevelikog.

Aleksandar (Lagnar Lengdon): Ima za Crvenu zvezdu, za ostale nema.

QQLELE: Kao i sve u ovom gnoju od države nema nikakvog smisla.

Bačka Kulen Zmija: Budalaština. Pravi se kako bi se pravile malverzacije sa bodovima.

Grobaris Totalitaire: Liga od 20 timova u Srbiji je smejurlija. Smatram da je to preterivanje i da kvalitet ne može doći do izražaja.

Živac-san: Ništa kod nas nema smisla.

Pjer Bezuhov: Nemačka, kao jedna od najtrofejnijih fudbalskih nacija i zemlja sa oko 90.000.000 stanovnika, ima ligu od 18 klubova. Teško mi je da verujem da Srbija ima kvantitet da preraste u kvalite. Dakle, ovo je budalaština i plod kompromisa sa lokalnim fudbalskim feudalcima.

5. Da li je naš najveći rival jači ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu?

Vladimir Savić: Crvena zvezda je jača u odnosu naprethodnu sezonu jer je gomili timova pozajmila svoje igrače što joj u startu obezbeđuje 15 bodova prednosti.

Luis Nazario: Najveći rival je jak, biće im 17 od 19 kola zatvoreno, tako da prejaki su.

Gonzy Grobar:  To čudo ne pratim, osim kada igraju protiv nas.

Dino San: Slabiji.

Dilan Dogović: Realno je tu negde, ali mu ostaje najveci adut – FSS.

Dawa: Vjerovatno je isti, jer ne presuđuje svakako samo taj kvalitet.

Aleksandar (Ragnar Lengdon): Imaju logistiku tako da je nevazan igracki kadar. Mislim da su jaci.

QQLELE: U nameštenoj ligi kakva je naša ne može da se primeti. Jesu se prošle sezone plasirali u LŠ sa 17 nerešenih i jednom pobedom u kvalifikacijama. Zato su i grupi primili više golova nego Ćićolina penisa tokom karijere.Meni deluje da su slabiji, ali kao što rekoh, to ne može da se provali jer su u jedinoj utakmici u kojoj to može da se proceni u poslednjih par godina jednom šutnuli u okvir gola.

Bačka Kulen Zmija: Slabiji. Trener mnogo lošiji, pojačanja ispušene muštikle.

Grobaris Totalitaire: Zvezda, predvodjena Stankovićem mi liči na bezidejnu ekipu prepunu skupih ali ne baš kvalitetnih igrača, tj. na tim koji nema sistem – slabiji su nego protekle sezone definitivno.

Živac-san: Mislim da je slabiji.

Pjer Bezuhov: Mislim da brata Stankelu trenerski posao baš i ne interesuje i da je došao u Srbiji da, preko vlasti, isdžepari nešto u oblasti ugostiteljstva i slično. Dakle, slabiji su sigurno.

6. Koga biste voleli da vidite u Evropi, a koga na dnu tabele na kraju sezone?

Vladimir Savić: U Evropi bih želeo da vidim Partizan. Ostali klubovi me ne zanimaju. Jednostavno, ne zanims me ni ko će ići u Evropu ni ko će ispasti iz Ling (Shane) Long Super Lige.

Luis Nazario: Na poslednje pitanje nemam odgovor ni ne znam svih 20 klubova koji će biti u ligi.

Gonzy Grobar: Partizan prvi, Čukarički drugi, Voždovac treći, a ispadaju Čerga 1 I Čerga 2.

Dino San: Pored nas jos TSC, Vozdovac i/ili Indjija.

Dilan Dogović: FKP i Indjiju (ako su ostali tvrdi prema Crvenoj zvezdi, nisam ispratio), sve ostale bih isterao u beton ligu zbog namestanja rezultata i sklanjanja protiv Crvenoj zvezdi.

Dawa: Svakoga na dnu tabele, i samo Partizan u Evropi, ali dobro…

Aleksandar (Robert Lengdon): TSC i Vojvodinu opet u Evropi. Radnik i Novi Pazar na dnu.

QQLELE: Neke stvari se podrazumevaju.

Bačka Kulen Zmija: Uffff….pa mi, Zvezda, TSC, Čukarički. A na dnu tabele pola lige jer nemaju kvalitet za ovu.

Grobaris Totalitaire: U Evropi bih naredne sezone voleo da vidim prvenstveno Partizan, zatim “zdravi” Čukarički, TSC I Voždovac. Iz lige bih naravno voleo da ispadne Crvena zvezda, ali to je nemoguće. Šalu na stranu, predviđam ispadanje Novog Pazara, Zlatibora, Mačve, Radnika, Bačke I Metalca.

Živac-san: Voleo bih samo Partizan da vidim u Evropi, nadnu tabele Radnički iz Niša I Mladost iz Lučana.

Pjer Bezuhov: Voleo bih da vidim u Evopi, izuzev Partizana, Čukarički ne zato što se divim modelu privatizacije klubova nego zbog činjenice da imaju nekoliko mladih igrača koje mogu da afirmišu. Mnogi ne zaslužuju elitni status, ali mislim da se po manirima ponašanja izdvaja Radnički iz Niša koji je dno dna!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.