Koga bre vi zajebavate?

Iz ličnog ugla

Nova sezona, sezona kupanja, ista priča. Priča sažvakana evo već treću godinu zaredom. Početak sezone, pripreme idu glatko, svi nasmejani iako su im teške noge, najavljuju se bolji rezultati nego prošle sezone, napad na titulu, ego probija plafon, pripremne utakmice se pobeđuju ubedljivo bez primljenog gola. Mi napaljeni jer vidimo da je igra tečna, na terenu izgleda kao da ima 15 naših igrača.

I onda kreće prvo kolo. Pobedimo, što bi se reklo u kladioničarskom žargonu, na guzove. Drugo kolo poraz u Novom Pazaru protiv ekipe sklepane sa koca i konopca deset dana pred početak sezone u Rama Lama Ding Dong Vučić Guma Kokeza Pantela ligi. Onda našamaramo mučeni Javor, Radnik u Surdulici dobijemo jedva, ma koliko se mi ložili da smo bili dobri, i otkinemo Inđiju sa 5:0 uz tri Takumina gola. Evropska utakmica je bila “Bože me sačuvaj”, vidi se nedostatak zalaganja i volje kod pola ekipe. A, onda Vojvodina. Konstantno navlačenje sudije na svaku pola-pola odluku je bilo na strani Vojvodine, ali da ne grešim dušu i oni su bili oštećeni za penal koji je bio. Suma malo nervozan, Drinčić je oduvek znao da provocira, a ovaj nikada nije ostajao dužan pa hajde tri minuta posle datog gola Sadika (koji je sam izrežirao jer ko zna kako bi ga dali uopšte) da se pobijem, šta me boli ona stvar. Vojvodina izjednači početkom drugog poluvremena, gol visio u vazduhu, posle, zamisli, greške ćelavog Miletića. Slučajan gol Šćeke glavom u stilu Olivera Birofa i izletanje onog diletanta od golmana na sedam metara nas dovede do vođstva i onda kreće sprdnja sa fudbalom. Da ne zaboravimo Savin ispad, doduše opravdan, gde je malo falilo da uđe na teren i jebe sve po spisku sudiji, tri Anlave vozila bi ga nosila u delovima na KBC Vojvodina. Primamo dva gola u nadoknadi kao da smo najednom izuli kopačke i počeo da nas boli falus za fudbal, golmanove reakcije su kao moje kada se probudim u sedam ujutru posle samo dva sata sna, a žena mi kaže da nam nešto curi ispod sudopere, pritom rakija od sinoć i dalje isparava iz mene.

Epilog?  Posle šest kola šest bodova manje. Ok, svi smo mi svesni da je rezultat u početku poražavajući, svi vidimo da je očigledno da nešto ne štima u igri sa ekipom koja je, ne računajući Pavlovića, ostala netaknuta. Svi vidimo da neki igrači nemaju volju, a ni želju da igraju iz samo njima poznatih razloga. Savo podnosi neopozivu ostavku, govna najavljuju “Odbor Za Hitna Pitanja” povodom rezultata, neregularnosti,  ne i Savine ostavke. Popišam se na hitnost kada to isto zasedanje odlažete za dan kasnije jer verovatno nije bilo leda da ubacite u čašu od viskija a ni tompusa da pušite, napušili se da ne kažem čega. OZHP prošao, Savo otišao jer ko će bre da radi bilo šta ozbiljnije u ovom đubrištu od lige, saveza, države, i to da radi sa ljudima koji su poslednji put pokušali da šutnu mačku sa praga, ali su je promašili i uz to su iščašili kuk. Došao Stanoje, jedini koga bi većina i poželela da dođe ukoliko bi Savo odlazio, ne računajući ćelavog prepotenka koji je mašinovođa u Rusiji.

Šta je sa takmičenjem? Sa regularnošću takmičenja? Šta je sa tim da se EVENTUALNO dovede neko kao desni bek, neki štoper, nešto? Ne možete da me ubedite da vam to nije traženo od strane struke da se dovede! Koga bre vi zajebavate? Prodat dečko za deset+ miliona eura u Monako. Gde su bre pare? Od početka avgusta obećavate pojačanja. Gde ih tražite, na Marsu? Pre je Mesi reskinuo ugovor sa Barselonom i prešao u Mančester Siti nego što ćete vi beka da nađete! Šta smo mi, veverice? Izađite i kažite: „Nemamo pare, pokrali smo, treba u debele guzice da se utrpa, da se plate tašnice i staklene cipelice Pepeljugama“, razumećemo. Ovim ćutanjem i trošenjem svakog iole normalnog za trenera na svakih godinu dana ćete potrošiti sve resurse koje imate. Ako volite bar malo Partizan, izađite sa saopštenjem kako ste napravili sranje, da ćete se potruditi da ispravite isto. Ovim ćutanjem samo stvarate još veći gnev i ljudima se već polako gadi da gledaju fudbal, a kamoli vas. Koliko vam još para treba, da skupimo mi? Pa bolje po novčaniku da me udariš nego u zdrav razum. Dajte da skupimo samo da vas više ne gledamo!

„Izaćićemo sa saopštenjem“

Saopštenje je bilo vezano za Savu koji je otišao, gde mu se zahvaljujete za odanost klubu i prikazanom igrom. Kako vi pokazujete vašu odanost klub, treneru, navijačima? Da li ste svesni da ste državni klub i dalje, da vas mi plaćamo, da vam mi trpamo u vaše alave guzice dok vas te iste bole da uradite nešto konstruktivno? Gde je marketing kluba? Da ste zaposlili tri gorile da rade nešto, garantujem da bi nečemu doprineli! Krene priča sa bordo-plavim dresovima, naložite narod da bi ste desilo šta? Ništa. Štaviše, dresovi od prošle sezone nisu ni menjani. Šta je to tehnički sponzor? Da li smo potpisali sa nekim novim sponzorom ugovor u skorije vreme? KOGA BRE VI ZAJEBAVATE?

Kreće reprezentativna pauza, prilika da Stanojević (neka mu je Bog u pomoći sa vama svima) malo uzdrma ekipu, rastera bagru koja neće da se zalaže na tribine i eventualno, ako se smilujete, uigra tog Danija Alveša koga dovodite već mesec dana sa ekipom. Moldavce ćemo proći, nema sumnje da će i rezultati u prvenstvu biti bolji, a Šarlroa? Na koju foru? Svi mi znamo da smo bolji od njih, ali po ovome što gledamo nismo bolji ni od Novog Pazara.

Braćo Grobari, neka nam je sam Bog u pomoći sa ovima. Nismo ni mi sjajni, jer smo podeljeni u 14 frakcija, ali bar imamo opravdanje u tome što još uvek zbog virusa nisu otvorene kapije stadiona…ali, zaslužujemo bolje. I bolju igru da vidimo, kao što i igrači, kakvi god da su, zaslužuju bolju upravu.

Bagro, ni gori od vas nas nisu ugasili, pa nećete ni vi. Pošto gore od vas ne može, nama ostaje samo da se nadamo da budete oterani kao i mnogo bolji od vas što su oterani pre. Do tada, prijatno vam bilo. Najeli se da Bog da.

Nije uvek lako, ali ma koliko čudno zvučalo, uvek je lepo.

Volim Partizan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.