Kada ne znaš šta ćeš, pišaj po treneru i igračima

Iz ličnog ugla

Počeo je Eurokup. Napokon. Bez navijača ili sa delimično popunjenim halama. Počelo je takmičenje u kome smo bili prvi favorit pre nego što je počeo opšti haos oko korona virusa i prekid svih takmičenja u kojima smo bili prvi. Obzirom da ja na košarku gledam kao na stil života, i ja sam počeo sebi ponovo da opipavam puls. Posle sedam meseci. Sedam dugih meseci.

Prva utakmica-poraz. Od Huventuda, ekipe koja je pokazala da i nije ništa posebno ali daleko iskusnija po imenima a o treneru ne vredi trošiti reči koliko je iskusniji od Šćepanovića. Ekipa je pokazala da ima karakter, da su radili tokom leta, nisu samo jurili sojke po Strahinjića Bana i spavali sve ovo vreme. Tesan poraz, gorak ukus u grlu jer smo pokazali da smo bolji, pokazali da je ekipa ostala jaka uprkos svemu (nepravedno izostavljeni iz EL i eventualnog proširenja iste, prekida Eurokupa za koji mogu ruku da dam da bi ga osvojili, Aba lige u kojoj smo bili prvi…) i tri odlično odigrane četvrtine u kojima su se videli nedostaci pre svega taktički što ide na ruku treneru ali opet ponoviću-prva mu je utakmica, ali i nedostaci u pravednom suđenju u drugom poluvremenu.

Za one koji nisu ispratili, Huventud u trećoj i četvrtoj četvrtini nije izašao iz bonusa. Ne, nisu igrali dobru odbranu. Ne, nismo mi grešili i gubili lopte. Da, sudije su odmahivale rukom na svaki kontakt. Više malj po rukama pa i glavi Trifunovića pred kraj meča nego kontakt, ali avaj, nije nešto na šta nismo navikli.

Ono na šta bi trebao ja da se naviknem a evo već pitaj Boga koliki niz godina unazad ne mogu je konstantno pljuvanje i trenera i ekipe na samom početku sezone. Šćepanović je na društvenim mrežama prikazan kao dunster, psovan od mase ljudi, Stefan Janković i Dangubić kao ciganska govna koji će verovatno u jednom trenutku biti ispljuvani kao da namerno rade da naškode klubu i rezultatima, kreće se spinovanje kako je Mozli igrao malo jer se namerno buši klub iznutra, idi Šćepanoviću kod Mila jebao te on i vodi Miku sa sobom itd.

Ako imate više od 25 godina svi vi koji ovo pišete, jedno veliko SRAM VAS BILO.

Napominjem više od 25 jer sigurno pamtite pljuvanje Duleta i njegovih prvih nekoliko sezona od kada je došao. Posle mesec dana su mu svi sve po spisku pljuvali i psovali do sedmog kolena a sada je general? Vrati se legendo? Jel? Mrš bre stoko.

Ne kažem da će Šćepanović dosegnuti nivo Duleta. Neće niko. Od istih vas koji ga pljujete se čitalo da je Trinkijeri bio glavni da ga nasledi, pa je otišao. Dužni smo mu pare, iskoristio klauzulu da ode, jebiga, dobio ponudu od Evroligaškog kluba. Svako pametan bi otišao iz ovog mulja. Pre svega što ne želi da mu pošumljeno govedo obrazloži u Sns Vučićevskom stilu gde su pare, kada će plata i zašto nikada, a potom i zbog toga što je video da smo u kanalu. I to ćemo i svi mi videti u nekom narednom periodu. Daj Bože da grešim.

Ovo nije sezona za vađenje prošle. Ovo je nešto novo, kreće se “from scratch”, sa istom ekipom, po meni boljim plejmejkerom i ekipa pojačana centrom. Sezona koja može da ode u svakom smeru, ali ako nastavite sa pljuvačinom posle svake izgubljene lopte, pokazujete da ste govna veća od onih iz Železnika koji na -20 od Reala prazne Pionir uz psovke.

Sedam meseci smo svi čekali na ovo. Sedam jebenih i skenjanih meseci.

I u jednom danu sve useravate.

Igračima i Šćepanoviću podrška kao i Savi prošle godine. Pa gde nas srce i muda odvedu. Ja mislim daleko. Svi koji misle suprotno neka zadrže mišljenje za sebe bar do nove godine. To vas molim. Za sve ostalo postoji ogledalo.

Nađite devojku, lečite frustracije na drugim mestima. Heklajte, kupite džak pa se iživljavajte nad njim. Pustite momke da rade ono što najbolje umeju. Pa da se radujemo svi zajedno na proleće.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.