EURO 2020

Donaruma odneo pehar na Apenine

Reprezentacija Italije osvojila je titulu šampiona Evrope na vrlo čudnom šampionatu održanom u 11 gradova od Glazgova do Bakua i od Kopenhagena do Sevilje.

EURO 2020

Italijanska renesansa ili povratak fudbala kući

Sudbina je tako htela, da EURO 2020 (u 2021.godinu) u borbi za pehar završe Italija, selekcija koja je odigrala i prvu utakmicu na kontinentalnoj smotri i Engleska, domaćin finalnog okršaja u Londonu.

EURO 2020

Sautgejt se nada da ima nešto trulo u državi Danskoj

Okršaj dva kraljevstva, dve zemlje sa skandinavskim krstom na zastavama daće drugog finalistu veoma čudnovatog EP-a. Čijem kralju će na kraju šahovske partije na velelepnom „Novom Vembliju“ pasti kruna sa glave, a koji će svoju vojsku odvesti na finalni o

EURO 2020

Apenini protiv Pirineja

Kraj Evropskog prvenstva nam se bliži. Derbijem južnog dela Evrope, odnosno reprezentacija koje dolaze sa Apeninskog i Pirinejskog poluostrva. Pasta protiv paelje, pica protiv hamona.

EURO 2020

Čije je pivo bolje i kome će „večni grad“ biti srećan?

Današnji dan na Evropskom prvenstvu donosi dve izuzetno zanimljive četvrtfinalne utakmice posle kojih ćemo saznati i drugi par polufinala.

EURO 2020

Čistilište

Došlo je vreme da se najčudnije Evropsko prvenstvo u istoriji polako privodi kraju. Na redu su četvrtfinalni mečevi u kojima nema nekih od glavni pretendenata na trofej prvaka Starog kontinenta.

EURO 2020

Bitka za Britaniju

Već na samom početku eliminacione faze desila se radikalna „seča favorita“. Za samo koji minut više od 24 časa EP su primorane da napuste selekcije svetskog i evropskog šampiona kao i osvajača srebrne medalje sa prethodnog Mondijala u Rusiji 2018.godine.

EURO 2020

Ludi letnji ples

Došlo je vreme za rešavanje nekih dilema. Desetkovana Hrvatska igra u Kopenhagenu protiv Španije, a aktuelni svetski šampion – Francuska je u Bukureštu nominalni domaćin protiv reprezentacije Švajcarske.

EURO 2020

​Ko koga brije večeras u Sevilji?

Možda i najkvalitetnija utakmica osmine finala na EP-u igra se danas u Sevilji. Sastaće se veoma dobre ekipe Belgije i Portugalije, a veoma je teško proceniti ko je tu favorit. Belgija ima najbolju generaciju u istoriji njihovog fudbala dok su Portugalci