Ponovo radi bioskop

Analiza

Au, čoveče, igramo danas. ZAMISLI?! Ova pauza je trajala čini mi se večno. Ništa, veseli se grobarijo. Ponovo radi bioskop.

Danas u 19 h u hali Topolica u Baru Partizan će gostovati Mornaru. Mornar je ekipa koja trenutno u Aba ligi ima skor 6-1 dok u Evrokupu imaju skor 3-5. Solidan učinak, međutim utiska sam da je bar u Evrokupu moralo bolje. No, dobro, skor u Aba ligi je svakako pokazatelj koliko su ozbiljna ekipa.

Roster im se sastoji od veoma dobrih američkih bekova Pulena, Nidama i Vajtheda zatim domaćih bekova mlađeg Šehovića, Vranješa i novopečenog srpskog reprezentativca Marka Jeremića. Na poziciji krilnog centra igraju im amerikanci Tejlor Smit i Keni Gebrijel, a na centru je neprikosnoven naš bivški košarkaš Uroš Luković.

Ne moram da objašnjavam kakav šuterski potencijal imaju gorenavedeni igrači. Nidam, Pulen i Vajthed „plejmejkeri“ koji mogu iz svake pozicije da šutnu, a i pogode, pored toga Nidam i Vajthed su najbolji dodavači ekipe sa 5,3 odnosno 4,9 asistencija po meču. Pored njih pažnju treba obratiti na protiv nas uvek inspirisane Seada Šehovića (znam da je brat njegov više, ali opet i on je…) potom Nemanja Vranješ koji protiv nas ubaci sve što šutne, a i Marko Jeremić bivši igrač Radničkog iz Železnika koji je naučen da protiv nas kidiše. Pored njih za 3 može i Keni Gebrijel koji u Aba ligi šutira 18/36 za 3, i treći je poenter ove ekipe. Unutrašnju igru drži najbolji skakač ekipe Tejlor Smit i uz njega Uroš Luković.

Nije neka mudrost da se analizira ovakva ekipa. Dakle samo da se zatvori šut za 3 i da se izvrši pritisak na prenos lopte, a oni će sami po sebi izdivljati, pa šta nam bog da.

Dobra stvar je da je ekipa kompletna čak i pojačana (Aleksej Nikolić), ova pauza je verujem momcima prijala. Rezultate ćemo videti sad. Bitna utakmica je na programu. Sad ćemo videti ko kosi, a ko vodu nosi. Radujem se. Napred Partizan!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.