Početak top 16

Analiza

Pozdrav dragi prijatelji. Večeras od 20:30 naš Partizan dočekuje ekipu Trenta.

Ekipa Trenta, stara mušterija što bi se reklo, ovo je već treća uzastopna sezona kako u nekoj fazi takmičenja igramo protiv njih. Međusobni skor u protekle 2 godine je 3-1 za nas, imamo 3 uzastopne pobede, od kojih je poslednja došla u martu 2020. godine, a nakon toga i prekid sezone. Eh, šta bi dalje bilo da se odigralo. No, to sad nije tema.

Ekipa Trenta odlično je počela grupnu fazu i posle 7 mečeva imala skor 6-1, međutim završila je takmičenje sa istim skorom kao i mi (6-4), što je bilo dovoljno da zauzmu poziciju broj 3 u grupi D.

Trento se u mnogome razlikuje u odnosu na prošlu godinu, mada mislim da bi bilo lakše da kažem ko je ostao. Dakle, u ekipi su ostali Toto Foraj, Luka Lehtaler, Andrea Mezanote, Davide  Paskolo i iz omladinskog pogona Italijani Luka Konti, Maksimilijan Ladurner i – pazite sad – Igor Jovanović. Njima je pridodato 6 Amerikanaca koji postižu u proseku 75% poena ekipe, u nastavku teksta biće malo više reči o svakom od njih. Neophodno je reći da ekipu i dalje vodi mladi trener Nikola Brienca (samo 6 godina stariji od našeg Novice).

Dakle ta udarna šestorka sastoji se od 3 niska igrača i 3 visoka igrača (krilo, krilni centar i centar).

Niski:

Geri Braun. Prgavi Portorikanac kojeg krasi ona klasična dosadna odbrana i pritisak na loptu koji krase sve Latinoameričke bekove. Najbolji pojedinac ove ekipe,već igrao protiv nas prošle godine u dresu Darušafake. U proseku beleži 14.6 poena,4.1 skok i  6.2 asistencije (treći asistent takmičenja) i krade 2.1 lopte po meču što ga čini najboljim kradljivcem takmičenja.

Džeremi Morgan. 196 cm visoki bek, najbolji je trojkaš ove ekipe postiže 11.8 poena u proseku (50% za 2, 38.2% za 3 i 100% za 1).

Viktor Sanders, još jedan bek visok 196 cm ali je nešto lošiji šuter, no svakako predstavlja opasnost po naš koš jer postiže 10.1 poen po meču, ali je uz to i veoma opasan u odbrani jer prosečno krade 1.3 lopte po meču.

Visoki:

Luk Mej, bivši student Severne Karoline, kojem je ovo prva sezona u Evropi, predstavlja solidnu streč opciju u napadu. Postiže u proseku 8.9 poena po meču i hvata 6 skokova (drugi skakač ekipe).

Kelvin Martin, krilni igrač pouzdanog šuta (35% za 3, doduše na malom uzorku), prosečno postiže 8.8 poena po meču uz 4.9 skokova i 1.5 ukradenu loptu.

Džakori Vilijams, pokretni centar koji je drugi najbolji poenter ekipe sa 12.8 poena u proseku i najbolji skakač sa 7.3 skoka po meču.

 

Što se tiče same igre Trenta, odbrambeno su na perimetru veoma dobri, protivnici šutiraju samo 30.1% za 3. Zatim, svaka ekipa koja ima Gerija Brauna biće opasna na prevođenju lopte, a samim tim i dodatno usporavati organizaciju napada, čime takoreći i otežati stvaranje izglednih pozicija za šut. Pored toga timski hvataju 38.3 skoka po meču, čime mogu da pariraju našim uvek aktivnim igračima na ofanzivnom skoku (Janković, Mika, Mozli i Tomas). Takođe, problematična im je unutrašnja igra međutim nama je odbrana unutra problematična kada nema Mozlija na parketu tako da će borba ispod koša biti jedan od ključnih parametara za dobijanje mečeva protiv njih.

E, sad, mi smo ponovo bez Ognjena Jaramaza. Sreća pa je povreda lakše prirode. U ekipi je Džoš Perkins koji tek treba da debituje u crno belom dresu. Valjda će sutra, šta znam. Moral i entuzijazam su na nikad nižem nivou. Mislim, to je bar što se mene tiče. Dok ovo pišem, Levaloa u gostima dobija Lokomotivu i nisam nešto presrećan zbog toga. Kako ćemo i šta ćemo uraditi u grupi, to niko ne zna.

Ništa pametno nemam više da kažem, osim da sutra budete uz TV i da bodrimo naš Partizan.

AJMO MI!

1 razmišljanje na “Početak top 16

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.