Partizan protiv Bahčešehira

Analiza

Šta reći? Opet neizvesna završnica… PTSD na sezonu 2018/2019, međutim ne mogu se oteti istom utisku kao i tad da će sve ovo trener (Saša) da ispegla. Verujem mu. Ko si ti da mu veruješ? Okej, zanemarite unutrašnji sukob mojih mnogobrojnih ličnosti, moram reći da Partizan igra danas protiv ekipe Bahčešehira. Reprezentativna pauza me je toliko sludela da ne znam više ni koji je dan, ima i onoga da se ne može u halu..

Elem, da ponovim Partizan dočekuje Bahčešehir večeras u 20 i 30 u Hali Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Drugačija je to ekipa sad nego pre nešto manje od 2 meseca. Fenerbahče je otkupio najboljeg asistenta ekipe Aleksa Pereza, međutim vrlo brzo su potpisali igrača koji će ga zameniti. Njegovo ime je Šenon Evans, koji je sezonu započeo u ekipi francuskog Pau-Orteza i za 5 utakmica zabeležio 21.8 poena i 8.4 asistencije. Do sada je za ekipu odigrao 2 utakmice u turskom prvenstvu i zabeležio 12.5 poena i 7 asitencija. Ozbiljan motor ekipe, ali opet videćemo kako će se snaći protiv naših igrača na perimetru. Pored njega ekipu je pojačao i Tomas Robinson centar sa zavidnim NBA iskustvom (313 utakmica) koji je takođe u 2 navrata branio boje ekipe Himkija. Ovo su novajlije u ekipi.

Što se tiče starosedelaca, ostao je uvek neugodni Erik Grin čovek o kome ne treba previše trošiti reči. On je alfa i omega ove ekipe, najbolji i najopasniji igrač. Čovek koji ima dozvolu da šutne odakle hoće, carini loptu, odnese je kući i slično. A, kako i ne bi kada u Evrokupu prosečno beleži 20.9 poena što ga čini najboljim poenterom takmičenja. Iskusan i opasan igrač ipak je u prvom meču postigao 23 poena uz šut iz igre 50% i iznudio 8 ličnih grešaka naših momaka.

Uz njega tu je Džamal Džons, krilo koje poseduje dobar šut za 3 (43.8% u Evrokupu) i protiv nas je u provm meču upisao 16 poena (5/11 za 2, 2/5 za 3) uz 8 skokova i 4 ukradene lopte. Protiv Huventuda u prošlom kolu postavio je rekord karijere postigavši 34 poena uz nestvaran šut (7/8 za 2 6/8 za 3 i 2/2 za 1) čime je pomogao ekipi da ostvari pobedu na takozvanom vrućem gostovanju u Badaloni.

Pored njih u ekipi je i centar Džoš Ovens koji protiv nas nije igrao. Prosečno beleži 9.8 poena uz 6 skokova što ga čini najboljim skakačem ekipe u Evrokupu.

Bahčešehir je ekipa u kojoj se stranci pitaju za uglavnom sve. Međutim, od ostalih igrača koji mogu da iskoče kao x,y,z faktor su turčin sa nemačkim papirima Ismet Akpinar koji beleži prosečno 10.8 poena u takmičenju i turčin sa čijim prezimenom lomim jezik Burak Jldzli (valjda je dobro napisano) koji prosečno postiže 7.1 poen po utakmici.

Da budem iskren prvi meč nisam gledao, dobro možda poslednja 2 napada kada je Kodi rešio meč. Ipak kao što su oni drugačija ekipa tako smo i mi. Nama se vratio Mozli, vratio se Jaramaz i došao je novi trener. Smatram ih za divlju ekipu, ali pošto su realno već otpisani iz takmičenja igraće bez pritiska i biće željni da skinu veliki skalp ( MI SMO PARTIZAN, BRE!) dakle koncentrisano u ovaj duel i bez opuštanja, bitno je da se i mi uigramo.

Oh gle čuda sudijskom trojkom precedava dobro poznato lice Damir Javor. Neću reći ništa više osim sreća njegova pa u hali nema nikoga. Samo da napomenem da se suđenje ne komentariše ni u kom slučaju, ali da se zbog prisustva ove persone u hali mora igrati kao da smo u startu u zaostatku sa 5-7 poena.

Za kraj bez prenemaganja, citiraću dobro znate koga:

MI SMO PARTIZAN I MI IDEMO PO PROTIVNIKA!

Ajmo mi! Srećno večeras!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.