Partizan – Cibona

Analiza

Jadranski Klasik. Složićemo se da je to izlizana floskula, jer mnoge stvari van terena su dovele do toga da ja lično Cibonu ne smatram više dostojnim rivalom. No, to sad nije tema. Tema je današnji duel.
Naša ekipa dolazi u Zagreb posle nepotrebnog putovanja u Italiju, nepotrebno jer se gospoda iz Venecije nisu udostojila da prijave malo ranije da su zaraženi, ali opet ni to nije tema.

Dakle u 17 časova u Draženovom domu odigraće se 39. susret između Partizana i Cibone.
Bio bi jubilarni 40. međutim korona je sprečila odigravanje meča u poslednjem kolu prošle sezone.
Dakle u istoriji Aba lige od 38 mečeva Partizan je pobedio 28 (9 pobeda na strani) dok je Cibona slavila 10 puta (9 puta kod kuće). Poslednji poraz na strani od Cibone doživeli smo u sezoni 2015/2016, kada su za crno bele igrali Vitkovac, Vrabac, Cvetković, Aranitović P., Đumić, Perović, Koprivica, Magdevski, Milutinović, Anđušić i Marinković a na klupi sedeo Petar Božić.

Nego, da se vratimo u sadašnjost. Današnji roster Cibone je ono što bi se reklo spoj mladosti i iskustva ili bolje reći roster je sastavljen u skladu sa finansijama. Odnosno, ekipu čine u glavnom juniori sa iskusnim veteranima koji su, ruku na srce, na zalasku karijere.
Ekipa Cibone u Aba ligi ima skor 2-4, pristojno na prvi pogled. Međutim jedna pobeda došla je protiv ekipe Primorske a druga protiv ekipe Krke. Od ostalih iole ozbiljnijih ekipa gubili su glat, ponekad i sa preko 40 razlike.
Igra im je u skladu sa rosterom, odnosno igraju koliko mogu i znaju.
U odbrani dozvoljavaju protivnicima preko 40% šuta za 3, valjda ćemo iskoristiti to. Jedna su od retkih ekipa koja šutira penale lošije nego mi, što je čudno, morate priznati.
Uglavnom su ekipa koja protiv iole jačeg i ozbiljnijeg protivnika, kao što smo mi konačno, nema šta da traži.

Nadam se da su momci dobro trenirali ovih nedelju dana. Da su svi zdravi. Želim im svu sreću. Svim srcem uz njih! Ajmo mi!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.