Na vatromet od protivnika

Analiza

Nije bio koncert Zdravka Čolića na stadionu pod tenkom iako se mogao videti vatromet koji su zabeležile kamere Televizije Arena. Jeste, likovi su imali vatromet posle gola iz penala. Gola postignutog u derbiju posle nekih četiri stotine i kusur minuta.

Sad se neko pita zašto bi likovi spremali vatromet?

Relano, potpuno besmisleno pitanje za nekoga ko ima PVO sistem i tenkove ispred severne tribine.

Srećom nemamo atomsku bombu, ali ako je predsednik države nabavi od brata Sija ne bi me čudilo da aktiviraju i nju jednog dana kada konačno pobede u derbiju.

Ali, dok nam Si ne pošalje nuklearku moraće da se zadovolje vatrometom.

Zašto su bili toliko sigurni da će im trebati?

Iskren da budem, siguran sam da im je ostalo još pet-šest vatrometa kojima će verovatno isteći rok, jer se očekivala petarda večeras.

Idemo redom da objasnimo zašto je to tako.

Iz Evrope smo ispali, jer uprava nije bila sposobna da nabavi dva-tri krštena igrača na kritičnim pozicajama. Jednu od tih pozicija pokriva i Sveta Marković koji je večeras odigrao doktorski.

Doveden prekasno iako je trebalo da bude u ekipi pre dva meseca. Drugi napadač koji bi u Belgiji zamenio Sadika koji posle svih dobijenih batina i kilometara koje pretrčao nije imao snage za 120 minuta što se videlo u produžetku.

Ali, sve to nije bitno. Već početkom oktobra smo izvisili za Evropu i bili na nedostižnom minusu u Linglong cirkusu. Došli smo do perioda pre derbija kom je prethodila reprezentativna pauza.

Idealan period za našu upravu da zablista u očima svog gazde koji ih je verovatno zvao godinama unazad sa pretnjama i pitanjima posle derbija u kojima kao što smo ustanovili njegova mezimica nije mogla da pobedi ili šutne na gol. Čak i kada smo bili na dnu dna, nisu mogli da pobede bez „facijalnih ekspresija“ ili da izvuku nerešeno bez golova iz gol-auta, golova koje samo rumeni Đokić vidi, golova iz ofsajda….

Dakle, došlo se do toga, da čak i kada bi nam dalli gol kao večeras iz penala koji bi usledio posle nepostojećeg kornera to nije dovoljno za pobedu.

Pa, šta da uradi naša uprava?

Prodaće sve napadače koje ima i dovesti nekoga ko je fizički nespreman i drugog koji zbog reprezenatativne pauze neće imati kada da se uigra sa ostatkom tima.

Poslednja linija odbrane je večeras prvi put istrčala u ovom sastavu.

Natko je igrao četvrtu utakmicu u poslednjih deset dana.

Asano je igrao napdača što mu nikako nije prirodna pozicija.

Da skratim, večeras je trener Stanojević uradio baš ono što se očekivalo od jednog stratega.

Ovo je naravno moje mišljenje. Nisam neki fudbalski mag, ali ću sebi uzeti za pravo da napišem par reči.

Prvi put sam ovu postavku video pre mnogo, mnogo godina kada je Roma igrala bez napadača zbog povreda kada je Spaleti ubacivanjima Totija otključavao protivničke odbrane.

Stanojević večeras nije imao igrača kvaliteta Totija, ali je imao Sumu i preumornog Natka iza.

Dakle, trener je imao zadnju liniju odbrane koja prvi put istrčava zajedno, moćne Zdjelara i Natka, Fiću i Asana, ali ne i napadača.

I sve je izgledalo savršeno dok lik koji je trebalo da dobije tri crvena kartona u prvih sat vremena igre nije izbio oko Sumi. Apsolutno sam ubeđen da bismo pobedili sa dva-tri gola razlike da Sejduba nije osakaćen. Sada je lako postavljati pitanja zašto nije igrao taj i taj.

Kao uništitelj Partizana trenutno na poziciji predsednika ovog gnoja od države postavio bih vam kontra pitanje, a koga?

Nekog napadača? Aaaa daaaaa, uprava je ostavila trenera bez istog.

Iskusnog igrača sredine?

Aaaaa daaaaa, osim već pomenutnog nemamo nikoga osim Šćekića koji je povređen. Jojić je, ako zastanemo na trenutak bio logičan izbor. Da se mi ne zavaramo, protiv ekipe u koju je upucano preko trideset miliona evra ne mogu da se puste četvorica golobradih mladića.

Dakle, jedina opcija i najviše što je sa raspoloživim igračkim kadrom moglo da se uradi je čekanje na kontru i gol iz iste. Tako je i bilo, tako smo i poveli i imali savršenu šansu za 2:0.

E, sada dolazimo do nečeg drugog. Kao i u košarkaškom prvenstvu dolazimo do toga da uprava nije sposobna da obezbedi minimum fer uslova što se suđenja tiče.

Pre nego opljunete bilo koga od struke i igrača zapitajte se koliko crvenih kartona je trebalo da dobiju igrači kluba vatrometne jedinice pre samog gola?

Zašto je klub po tom pitnaju tu gde jeste i zašto nam se predsednik kluba ne oglašava po ovim pitanjima?

Jedina obraćanja Milorada Vučelića poslednjih godina su ona kada je potrebno hvaliti Vučića po studijima Televizije Pink.

Sada se postavlja drugo pitanje. Kada je već prvenstvo završeno, kada smo ispali iz Evrope zašto su uopšte dovođeni strani igrači poput ovog Holendera i nespremnog Francuza?

Zašto se ne proba sa Nikolom Štulićem na mestu napadača?

Da nećemo slučajno da se borimo za titulu, a sve se od strane uprave uradilo da se od nje oprostimo pre prvog snega?

Vidim neka saopštenja koja posle derbija dolaze od iste te uprave.

E, pa gospodo, prekasno. Nema potrebe za tim. Vučić i dalje neće biti zadovoljan vašim učinkom.

Uprkos svim vašim naporima fudbaleri nisu izgubili.

Još jednom bih u svoje ime želeo da pohvalim trenera Stanojevića i svakog od igrača koji je uzeo učešća u ovoj utakmici na prikazanom. Apsolutno sam ubeđen da bismo i ovako unakaženi i ostavljeni bez, ako uzmemo u obzir da je fudbal igra u kojoj je potrebno postići gol više, najbitnijeg igrača od strane uprave pobedili, da nam Suma nije oslepljen.

Šta i kako dalje?

Što se ove sezone tiče apsolutno je nebitno. Uprava je ispunila očekivanja velikog vođe.

Sledeći korak im je gašenje kluba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.