Monday Night War

Analiza

Ovaj vikend nije imao kraja… Subota odvratan dan, nedelja još odvratnija. Lično jedan od gorih vikenda u životu. Hoće li više ponedeljak aman. I osvanuo je ponedeljak. Danas u 21h u Hali sportova Sašo i momci igraju prvu veliku utakmicu ove sezone. Čekaj reći ćete pa nije valjda toliko bitna? Itekako je bitna, sa psihološkog stanovišta najviše.

Protivnik je lider na tabeli. Najskuplja, na papiru najbolja ekipa lige, posle dugo vremena imaju na klupi čoveka za koga se može reći da je stručnjak. I oni kao i mi izlaze iz duplog kola evropskog takmičenja s tim što su oni gostovali obe utakmice.

Roster im sačinjavaju iskusni stranci kojima su pridodati iskusni domaći igrači plus igrači mlađi od 22 godine. Ekipa je koncipirana tako da se stranci pitaju sve i imaju sva ovlašćenja u napadu. Domaći igrači će odskočiti veoma retko dok mladi igrači to neće učiti nikad.

Motor ekipe predstavlja najbolji poenter Evrolige i definitivno njihov najbolji igrač Džordan Lojd. Čovek koji beleži skoro 20 poena u Evroligi i skoro 15 poena u Aba ligi, što bi rekao Petar Denda može za 2 a bogami i za 3, jednostavno njegovo zaustavljanje mora biti prioritet naše odbrane. Drugi bitan šraf čini drugi američki bek, nama svima poznat Kori Volden. Neću ništa više reći o njemu.

Treći čovek napada je Lengston Hol. Plejmejker koji je najbolji asistent njihove ekipe u oba takmičenja koja igraju.  Njemu je pridodat i četnik američke nacionalnosti Tejlor Ročesti. Od malena verni navijač kluba međutim već u godinama i senka onog nekadašnjeg igrača. Ali svakako pretnja sa perimetra i još jedan igrač koji može da prevede lopte i organizuje napad.

Najnovija pojačanja su Džoni O'Brajant i Emanuel Teri. Prvi je veoma iskusni krilni centar, dobrog šuta ali sa tendencijom da se u napadu ispucava ne obazirući se na saigrače. Dok je Emanuel Teri nešto slično našem Mozliju. Pokretljivi centar sa izuzetnim odrazom.

O domaćim igračima ne treba trošiti reči. Davidovac, Dobrić, Simonović, Jagodić-Kuridža svi su inspirisani protiv nas i biće inspirisani jer to je jednostavno razumeju kakvu utakmicu igraju. Ne sumnjam da će mladi igrači kao što su Simanić, Radanov i Uskoković a bogami i Rit dobiti šansu a i zbog toga biti ekstremno motivisani.

Meč pred reprezentativnu pauzu bitan je za samopouzdanje ekipe. Međutim ne mora nužno biti i smak sveta ako se izgubi ova utakmica. Momci će imati vremena da rade sa novim trenerom. U rotaciji će ponovo biti Jaramaz i povratnik Aleksej Nikolić.

Iskren da budem, kakav će ishod biti ne znam. Kako možemo pobediti ne znam. Ne mogu se odati utisku da bi Aleksej Nikolić mnogo pomogao u ovom meču. Bez obzira na sezonu do tad i sastav, ovo je utakmica za sebe. Jednostavno ništa nije važno. Svi postulati fizike, hemije ili matematike prestaju da važe. Za tih 40 minuta košarke bitna je samo želja, ko bude više želeo taj će dobiti.

Dakle poruka je jasna. Borba, borba i samo borba.

MRZIM SEBE VOLIM PARTIZAN!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.