Misija Morava

Analiza

Dobro jutro prijatelji!

Posle novogodišnje pauze vraćaju se vaše omiljene analize. Okej dosta laprdanja da se bacimo na posao. Novo kolo nova sreća što se kaže. Danas od 17 časova naša ekipa gostuje u Čačku ekipi Borca.

Svi se sećate prvog duela kada nas je tada ekipa Borca ponizila u sred Beograda… Mislim da se igralo 3 dana da taj meč Partizan ne bi pobedio. Bile su to prve naznake problema ali moram da priznam da sam bio optimista i mislio da je to samo pad morala zbog poraza u Badaloni. No dobro to je sada iza nas.

Ekipa Borca je od tog meča u prvom kolu izgubila narednih 8 mečeva i time dodatno pokazala težinu tog poraza u prvom kolu. Međutim u protekla 2 kola imaju 2 pobede, doduše jedna je dodeljena (Primorska) a druga je protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak (Splita) ali svejedno pobede su pobede a one donose dobro raspoloženje.

Igrački kadar Borca čine 3 mlada Amerikanca i mladi domaći igrači naime najstariji je Nemanja Todorović koji je rođen 1991. godine dok su svi ostali pa čak i Amerikanci rođeni posle 1994. godine.  Najviše pažnje potrebno je posvetiti njihovim najboljim poenterima bekovima Brajsu Džonsu i Nikoli Kočoviću koji postižu u proseku 12 odnosno 10.5 poena po meču. Uz njih svakako ne treba nikoga previše izostaviti zato što je Borac ekipa u kojoj zaista svi mogu da pogode za 3 (peru ruke u Moravi pred svaki trening) a nama je po pravilu kao i svake godine zaista teško da odbranimo šut za 3. Opet i iznad popa ima pop, kako je nama teško da odbranimo šut za 3 i dozvoljavamo protivnicima nešto manje od 37% za 3 tako i ekipa Borca ima problem jer protivničkim ekipama dozvoljavaju preko 40% šuta za 3. Dakle odbrana šuta za 3 ali i generalno energija u odbrani kao i skok biće ključni za pobedu u ovom meču. Jer novi krkanluk ne bih preživeo, hvala unapred.

Matematika je egzaktna nauka, ako kanimo pobediti ne smemo izgubiti i te fore. Ali dodao bih po ko zna koji put da ovaj Partizan nije isti onaj od početka sezone, znam znaaaam izlizana floskula ali zaista je tako. Doveden je novi organizator igre, Amerikanac Džoš Perkins koji je sezonu počeo u Poljskoj. Nisam gledao highlightse smatram to nepotrebnim, jedini highlights koji priznajem je njegova igra u crno-belom dresu. Druga informacija koja se provlači po kuloarima je da smo treći tim sa kojim će Stefan Birčević trenirati a verovatno prvi za koji će zaigrati ove sezone. Trenirao je baš sa ekipom Borca, trebao da vrati sjaj japanskoj Hirošimi međutim sve se to izjalovilo. Možda on bude ključan u ovoj pobedi ako otkrije neku akciju koja se radila na treningu Borca. Još jedna stvar, ako nas Miletić ponovo zatrpa (što iskreno želim) mislim da je time zaslužio minute u svetom dresu. (srećno Dušane!). Molim upravu na čelu sa šumoglavim Čačaninom da ekipu odvedu do Morave da malo properu te ruke pa da krenemo sa dalekometnom paljbom. Hvala još jednom.

 

Za kraj nadam se da je Markus u redu, da Zagorca više ne boli stomak i konačno da će ova sezona krenuti kako valja. Srećno Saša i srećno momci!

 

NAPRED PARTIZAN!

 

P.S Takođe ako ima neko normalan da vodu iz Morave ponese u Beogradu u nekim kanisterima pa da se terapija pranja ruku nastavi na redovnom nivou. I da zaključim Limaru ne verujem ništa i želim mu da zarđa u toj istoj Moravi. ŽIVEO PARTIZAN I MAJKA SRBIJA!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.