Ko je Žan-Kristof Baebek?

Analiza

Žan-Kristof Baaebek igrač je koji će zameniti Umara Sadika na mestu špica i zadužiti dres sa brojem 9.

Baebek je rođen 1. maja 1993. godine u Sen Deniju u Francuskoj. Karijeru je započeo u B timu Pariz Sen Žermena gde je tokom dve godine postigao 13 golova na 27 utakmica. Za prvi tim je odigrao 34 utakmice  i postigao dva gola. Period od 2012. do 2017. proveo je na pozajmicama u Troi, Valensijenu, Sent Etjenu, Peskari i na kraju Utrehtu. Ukupno je na tim pozajmicama odigrao 80 utakmica i postigao 13 golova. Posle jedne sezone u dresu Utrehta i raskida ugovora sa matičnim klubom, holandski tim je leta 2018. odlučio da sa njim potpiše dvogodišnji ugovor sa opcijom produžetka saradnje na još dve godine. U Utrehtu je zabeležio 41 nastup i psotigao 13 golova uz osam asistencija.

Prošao je sve mlađe kategorije reprezentacije Francuske. Odigrao je 47 utakmica i postigao 16 golova. 2013 je sa reprezentacijom do 20 godina osvojio svetsko prvenstvo u Turskoj.

Relativno mali broj utakmica u karijeri posledica je velkog broja povreda koje su ga pratile. Povreda koja ga je najviše odvojila od terena jeste bila ruptura ahilove tetive zbog koje nije igrao godinu dana.

Ovog momka odlikuje jako dobar šut sa distance, a premda je dešnjak podjednako dobro se služi i levom nogom. Ono što je bilo veliki problem njegovog prethodnika, Umara Sadika jeste završnica u duelima jedan na jedan, što je novom napadaču crno-belih jača strana. Takođe je jako brz, a možda mu se kao mana može navesti igra glavom.

Kada se sve sabere i oduzme Partizan dobija veliko pojačanje u napadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.