Duplo kolo Evrokupa, prvi deo

Analiza

17.11 u 20:30 u Hali sportova dočekaćemo Uniks.

Uniks. Pred susret u Kazanju pisao sam kako nam je pobegao sa lopate prošle godine. I, onda se desio taj meč. Potpuni raspad. Da stvar bude gora na toj utakmici se povredio Vil Mozli. Duško Vujošević je u jednom tajmautu rekao “Skok u napadu, borba bre!”. Savršen opis za njegov način igre. I naredni mečevi su pokazali da, iako je u napadu limitiran, jednostavno u odbrani je nezamenjiv.  Nadam se da će biti u sastavu ove nedelje.

Što se tiče samog meča u Kazanju, bio je to jedan neprepoznatljiv, anemičan, loš Partizan, potpuno bez energije. Rezultat svi znate i ne bih ga ponavljao ako baš ne moram.

No, sad je situacija drugačija, novi trener je tu. Valjda će biti i ishod meča u Beogradu drugačiji jer pobeda je neophodna ako želimo u top 16 fazu po treći put uzastopno.

A, sada da vidimo šta nas čeka u utorak.

Uniks je sastavljen od iskusnih igrača. Sav teret u ekipi nose stranci, a ima ih čak i više nego u prvom susretu. Čak sedmorica, ostatak ekipe smatra se pomoćnim osobljem. Imaju odličnu bekovsku liniju koju sačinjavaju Džamar Smit, Ajzea Kenan i oporavljeni Nejt Volters. Prate ih odlična krila Džon Holand, Džon Braun, Okaro Vajt kao i centar Džordan Morgan. Stranci Uniksa su u prvom meču postigli 90 od ukupno 93 poena i proveli 75% vremena na parketu, tako da ćemo se najviše njima pozabaviti u daljem tekstu.

BEKOVI:

Smit je trenutno najbolji trojkaš Evrokupa sa ubačene 22 trojke iz 39 pokušaja (56.4%). Četvrti je po broju datih poena sa 110. Opasan poenter, najveća pretnja našem košu. Doduše u prvom meču dao je “samo” 13 poena iz 6 šuteva (3/4 za 2, 1/2 za 3, 4/5 za 1), ali je uz to imao 7 asistencija (najviše ove sezone).

Ajzea Kenan. Bek sa zavidnim NBA iskustvom (235 mečeva) koji je svoju najbolju napadačku partiju pružio upravo protiv naše ekipe kada je postigao 23 poena (3/4 za 2, 5/9 za 3, 2/2 za 1), uz to imao 4 asistencije, 3 skoka i 2 ukradene lopte. Prosečno beleži 14.3 poena i 4.8 asistencija po meču, za 3 šutira 37.8%, uz to je i veoma prodoran igrač, dakle još jedna velika pretnja po naš obruč.

Nejt Volters je plejmejker sa velikim Evroligaškim iskustvom. Poznat nam je od ranije jer je nosio dres gradskog rivala. Prvi meč je propustio zbog povrede i skoro je iz iste izašao, pa mu je forma trenutno lošija.

KRILA:

Džon Holand, po poziciji bek-krilo, je još jedan igrač koji je svoju najbolju partiju. Za 25 minuta postigao je 16 poena (3/3 za 2, 2/5 za 3, 4/4 za 1). U nešto je lošijoj formi trenutno, ali se svakako mora obratiti pažnja na njega.

Džon Braun. Igra na poziciji krilnog centra. Prosečno beleži 13.5 poena po meču (62.7% za 2 i 77.3% za 1) i 7.8 skokova (3. po ukupnom broju skokova u celom takmičenju). Protiv nas je postigao 16 poena (6/11 za 2 i 4/5 za 1) i uhvatio 9 skokova (2 u napadu) i ukrao 3 lopte i time ostvario indeks od 25 (najviše ove sezone).

Okaro Vajt. Krilni centar sa NBA iskustvom kojem nije prvi put da igra u Evropi. Zabeležio 11.3 poena i 8 skokova u samo 3 utakmice koje je odigrao ove godine.

CENTAR:

Džordan Morgan. Pokretljivi centar, visok 204 cm. Ovaj slovenački reprezentativac prosečno beleži 13.4 poena uz 7.4 skoka (3.2 u napadu), uz šut 63.4% za 2 i 78.9 za 1.

Dakle najveća Uniks je ekipa koja se oslanja mnogo na strance, a kao što vidite uopšte nisu loši.

Prosečno postižu 85.2 poena po meču (52.3% za 2, 36.2% za 3 i 83.5% za 1).

U odbrani dozvoljavaju protivnicima 81.7 poena uz preko 50% šuta za 2 i 84.5% za 1.

Mislim da su te dve stavke ključne, doduše naša ekipa se muči sa penala ove godine (66.7%), što se mora popraviti ako želimo pobedu. Šut za 3 nam nije sjajan, ali moraće da propadi i on. Naravno sve ovo mora da ispratiti dobra odbrana ili ništa.

Ove nedelje ćemo gledati naš tim 3 puta. Znači, više košarke, ali i više nerviranja. Prošle sezone zabava zagarantovana. Ove već malo teže, ne mogu ni da pomislim šta će biti, ali idemo korak po korak. Verujemo u tim.

Svim srcem uz Partizan! Ajmo mi!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.